Nem julecheesecake

Antal: 
8 personer
Det skal du bruge: 
Bund
100 g smør
½ tsk. kanel
½ tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødte nelliker
175 g Digestive-kiks
Fromage
4 blade husblas
75 g sukker
2 pasteuriserede æg
200 g flødeost
1 usprøjtet appelsin
2 spsk. appelsinsaft
3 dl piskefløde
Gelé
4 blade husblas
1½ dl kirsebærvin
1 dl
kirsebærsirup
Desuden
Bladguld

Servér en sød overraskelse med julenoter, som dine gæster med garanti ikke har smagt før, når du skal afholde årets julesammenkomst. 

Vi foreslår denne julecheesecake, som fungerer som et frisk og syrligt punktum oven på den tunge julemenu. Og er du en af dem, der ikke er glad for at arbejde med husblas, så frygt ikke. Her får du nemlig både opskriften og en udførlig trin for trin-video, så du kan komme trygt og sikkert i mål! 

Se også: Vild med vores julecheesecake? Prøv denne med solbær!

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret i en gryde, og tag den af varmen. Rør krydderier i, og smuldr kiksene ned i kryddersmørret. Beklæd bunden af en springform, der har en diameter på ca. 20 cm, med bagepapir, og pres kiksemassen ned i den.
  2. Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Pisk imens sukker og æg luftigt. Bland flødeosten i æggeblandingen. Riv skallen af appelsinen, og tilsæt også den.
  3. Tag forsigtigt husblassen op af vandet, og smelt den over vandbad. Afkøl husblassen med appelsinsaft. Pisk fløden stiv.
  4. Hæld den flydende husblas i æggeblandingen under omrøring, og vend flødeskummet i. Hæld fromagen over kiksen, og stil formen i køleskab. Lav imens geléen.
  5. Læg husblassen i blød i ca. 10 minutter. Varm ½ dl af kirsebærvinen i en gryde – den må ikke koge. Smelt husblassen direkte i den varme vin, og tag gryden af blusset. 
  6. Hæld resten af vinen og sirup i gryden, og hæld geléen over kagen. Stil den i køleskabet mindst 3 timer. Fjern formen, og løft kagen over på et fad med en spartel. Drys evt. med bladguld, og servér.

Læs også: Boliggalleri: Den yndigste vinterbolig