Kager

Nem julecheesecake

Det er ikke svært at lave en skøn cheesecake, men er du ikke tryg ved at arbejde med husblas, er det rart at blive hjulpet lidt på vej. Derfor får du her vores udførlige trin for trin-guide til en skøn, krydret julecheesecake med kirsebærgelé!
Tekst og foto af: Inge Skovdal / skovdal.dk 23.11.2022
Nem julecheesecake

Servér en sød overraskelse med julenoter, som dine gæster med garanti ikke har smagt før, når du skal afholde årets julesammenkomst. Vi foreslår denne julecheesecake, som fungerer som et frisk og syrligt punktum oven på den tunge julemenu!

8 personer

Bund

  • 100 g smør
  • ½ tsk. kanel
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. stødte nelliker
  • 175 g Digestive-kiks

Fromage

  • 4 blade husblas
  • 75 g sukker
  • 2 pasteuriserede æg
  • 200 g flødeost
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 2 spsk. appelsinsaft
  • 3 dl piskefløde

Gelé

  • 4 blade husblas
  • 1½ dl kirsebærvin
  • 1 dl
  • kirsebærsirup

Desuden

  • Bladguld

Sådan laver du julecheesecake

Bund

  1. Smelt smørret i en gryde, og tag den af varmen. Rør krydderier i, og smuldr kiksene ned i kryddersmørret. Beklæd bunden af en springform, der har en diameter på ca. 20 cm, med bagepapir, og pres kiksemassen ned i den.

Fromage

  1. Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Pisk imens sukker og æg luftigt. Bland flødeosten i æggeblandingen. Riv skallen af appelsinen, og tilsæt også den.
  2. Tag forsigtigt husblassen op af vandet, og smelt den over vandbad. Afkøl husblassen med appelsinsaft. Pisk fløden stiv.
  3. Hæld den flydende husblas i æggeblandingen under omrøring, og vend flødeskummet i. Hæld fromagen over kiksen, og stil formen i køleskab. Lav imens geléen.

Gelé

  1. Læg husblassen i blød i ca. 10 minutter. Varm ½ dl af kirsebærvinen i en gryde – den må ikke koge. Smelt husblassen direkte i den varme vin, og tag gryden af blusset.
  2. Hæld resten af vinen og sirup i gryden, og hæld geléen over kagen. Stil den i køleskabet mindst 3 timer. Fjern formen, og løft kagen over på et fad med en spartel. Drys evt. med bladguld, og servér.