Karamel-is af karamelliseret hvid chokolade
Efter en time i ovnen trylles almindelig hvid chokolade om til en flydende lysebrun chokolade med en særlig, sød smag af karamel. Chokoladen kræver kærlig opmærksomhed i form af omrøringer hver 10. minut. Men det er alle anstrengelserne hele værd.
Brug en god kvalitetschokolade med højt indhold af kakaosmør, fx Amedei Toscano White.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Karamelliseret hvid chokolade
Hak chokoladen groft. Fordel chokoladen på en bageplade beklædt med bagepapir eller i et ovnfast fad. Bag den ved 120 grader i cirka en time. (Evt. mere.) Rør rundt i massen hver 10. minut.
Bliv ikke bekymret, når massen begynder at klumpe. Det skal den. Den vil karamellisere og blive flydende senere. Hvis din færdige karamelliserede chokolade har klumper, så giv den en tur i blenderen. (Hvis chokoladen når at blive kold og stivne, så opvarm den over vandbad, og den vil blive flydende igen.)
Karamel-is
250 g mælk
50 g fløde
200 g karamelliseret hvid chokolade
50 g sukker
Hæld karamelliseret hvid chokolade og fløde i en skål, og smelt det over vandbad. Tag skålen af vandbadet, og tilsæt mælk og sukker. Rør rundt. Kør massen på ismaskine.
Spis den karamelliserede chokolade, som den er - eller brug den som jordbærdyp, i kager, som smørepålæg, som macarons-fyld eller i is.
Chokolade - få ideer til andre chokolade opskrifter i galleriet nedenfor.