Desserter og kager

Karamel-trøfler af dulce de leche

De nemme karamel-trøfler er konfekt af marcipan med en creme af dulce de leche smagt til med appelsinskal, Cointreu og flagesalt. Det giver din trøfler en smag, der fint balancerer sødt, syrligt og salt.
Tekst og foto af Julie Polar de Greeve 4.01.2018
Trøfler

Trøfler som konfekt har naturligt nok fået deres navn fra de små knolde, men trøflerne her er bløde i konsistensen og blide i smagen. Oprindeligt er trøfler lavet på chokolade og fløde tilsat spiritus, men vi har i stedet for chokolade rullet vores trøfler af marcipan.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Du kan fylde dine trøfler med andre sager, men her har vi kommet karamel i lavet på dulce de leche, Cointreau og appelsinskal.

Det giver trøflerne både sødme og lidt syrligt friskhed. Lidt salt i cremen giver dine trøfler det sidste pift.

Du kan også kaste dig over Nikolaos Strangas trøfler.

Trøfler med mælkeslik

Dulce de leche betyder 'mælke-slik' og stammer fra Sydamerika. Det er kondenseret mælk, som du køber på dåser og varmer forsigtigt op i en gryde med vand, indtil det bliver til karamel.

Hvis du lader vandet koge væk i gryden, kan du risikere, at dåsen overophedes og eksploderer, så husk at holde den dækket.

Vent med at komme karamellen i dine trøfler, til den er kølet lidt af. Hvor meget karamel-creme, trøflerne skal have i sig, afhænger helt af størrelse og hvad du selv synes.

Brug den overskydende karamel-creme i en hjemmelavet is, tilføj flødeskum, revet appelsinskal og appelsinsaft.

Hvis du kan lide den populære kombination af karamel og salt, så prøv vores konfekt af karamelliseret hvid chokolade med havsalt.

Sådan laver du karamel-trøfler af dulce de leche

Antal: 30 stk.

Det skal du bruge til karamel-trøfler af dulce de leche

  • 1 dåse sødet, kondenseret mælk
  • 1 tsk. Cointreau
  • Skallen fra 2 usprøjtede appelsiner
  • 2 knivspids havsaltflager
  • 500 g marcipan
  • Flormelis

Sådan laver du karamel-trøfler af dulce de leche

  1. Læg dåsen med kondenseret mælk i en gryde, og dæk den helt med vand.
  2. Bring vandet i kog, og lad det simre over lav varme under låg i ca. fire timer. Tjek, at dåsen er dækket med vand hele tiden. Hæld varmt vand på en gang i timen.
  3. Tag dåsen forsigtigt op af vandet, og afkøl den i en time inden åbning.
  4. Hæld karamellen i en skål, og rør Cointreau, appelsinskal og salt i.
  5. Rul nogle marcipankugler i den størrelse, du gerne vil have – gerne mundrette. Skær dem over, og lav et lille hulrum med en finger i begge stykker.
  6. Kom karamel-cremen i, enten med en teske eller en sprøjtepose.
  7. Sæt de to halvdele sammen, og klem forsigtigt marcipanen sammen hele vejen rundt, så karamellen er forseglet i midten.
  8. Rul dem derefter forsigtigt, så de bliver helt runde igen. Slut af med at rulle dem i flormelis.

Har du lyst til flere trøfler? Prøv julens bedste chokolade-konfekt-kugler

Se også 10 lækre opskrifter på konfekt her...