Desserter og kager

Kirsebærtærter med yoghurt og mascarpone

Disse små kirsebærtærter er små himmerigsmundfulde uden lige! Med en sprød mørdejsbund, cremet fyld og en krydret smag af søde, solmodne dessertkirsebær sender de tankerne direkte mod Italiens land.
af Mai Knauer / Foto: Anders Schønnemann 19.03.2015
Kirsebærtærter med yoghurt og mascarpone

Noget sprødt, noget cremet og noget sødt på toppen. Denne opskrift på små kirsebærtærter med yoghurt og mascarpone er en lille og lækker dessert med inspiration hentet fra Italien. Takket være tærternes delikate størrelse gør de sig især godt som let dessert efter en ellers tung middag.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Inspiration: Frisk cheesecake med solbær

Kirsebærtærter med yoghurt og mascarpone

(6-8 personer)

Det skal du bruge til kirkebærtærter:

Mørdej:

  • ½ vaniljestang
  • 100 g flormelis
  • 300 g hvedemel
  • 150 g blødt smør
  • 1 æg

Yoghurtcreme:

  • 360 g mascarpone
  • 1 vaniljestang
  • 80 g flormelis
  • 420 g græsk yoghurt

Pynt:

  • 1 glas/230 g Amarena Fabbri, italienske dessertkirsebær

FÅ FLERE GODE OPSKRIFTER PÅ SØDE SAGER MED MAD & BOLIG!

Sådan laver du kirsebærtærter med yoghurt og mascarpone:

  1. Mørdej: Halvér vaniljestangen, og skrab kornene ud med en kniv. Bland kornene med lidt flormelis. Kom vaniljekorn, mel og smør i en foodprocessor, og blend. Tilsæt ægget og blend igen.
  2. Stil dejen i køleskabet i en halv time. Rul den kolde mørdej ud i en anelse mel i 4 mm's tykkelse. Udstik små cirkler med en rund udstikker eller et glas, der er 1 cm større i diameter end diameteren på formene, du vil bage tærterne i.
  3. For formene med dejcirklerne, og tryk dejen godt ud i formene (formene skal ikke pensles). Pres alt overflødig dej væk fra kanterne, og bag skallerne kort, ca. 5 minutter, i en 190° varm ovn, indtil de er gyldne. Lad skallerne køle af, og tag dem ud af formene. Lad dem køle helt af på en bagerist.
  4. Yoghurtcreme: Pisk mascarpone, korn fra vaniljestangen og flormelis sammen i en stor skål, indtil det tykner. Pisk yoghurten i, og frys så yoghurtcremen i ca. ½ time.
  5. Hæld kirsebærrene i en lille gryde, og giv dem et hurtigt opkog. Hæld dem derefter i en skål, og lad dem køle af i 10 minutter. Tag yoghurten ud af køleskabet, og lad den stå i 20-30 minutter på køkkenbordet.
  6. Fordel yoghurtcremen i tærterne, og pynt med kirsebærrene og en smule af siruppen.

Inspiration: Arme riddere med mascarpone og solbær

Tip: Om sommeren kan du lave tærterne med friske kirsebær, som du halverer og koger ind med 80 gram flormelis. Lav evt. mørdejsbundene dagen i forvejen.

Find flere opskrifter med frisk yoghurt i galleriet nedenfor: