Desserter og kager

Kold melonsuppe med mynte

Sommerfriske kolde desserter er svære at holde sig fra på en varm sommeraften. Køl ned med denne kolde melonsuppe med mynte. Find opskriften her.
af tekst og foto Julie Polar de Greeve. Redigeret til web 22.07.2020

De kolde desserter er en god måde at køle sig ned på.

Prøv denne kolde melonsuppe med mynte.

TIP! Suppen er tænkt som dessert, men hvis du hellere vil servere den som forret, så skip honningen, og tilføj i stedet 1 tsk. maldon-salt og 3 spsk. olivenolie, og pynt med olivenoliedråber, tynde bønnespirer eller karse og skovsyre.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

SE OGSÅ: Rabarbergrød med is, marengs og crumble

Opskrift på kold melonsuppe med mynte

Antal: 6 personer

Det skal du bruge for at lave kold melonsuppe med mynte

  • 1 honningmelon
  • 1 agurk
  • 1 æble
  • 15 stilke frisk mynte
  • Limesaft
  • 2 spsk. honning

Til pynt:

  • 2 dl piskefløde
  • 50 g mandler
  • 1 spsk. honning
  • 5 stilke frisk mynte

Sådan laver du kold melonsuppe med mynte

  1. Del melonen på tværs, kassér kernerne, og udhul skallerne med en ske. Læg melonkødet i en blender
  2. Skyl, skræl og halvér agurken. Gem lidt af skrællen til servering
  3. Skrab kernerne ud af agurken, og skær det faste agurkekød i små tern
  4. Skræl æblet, fjern kernehuset, og skær æblet i mindre stykker
  5. Blend melon, agurk og æble i blenderen sammen med mynte og limesaft, til blandingen er glat
  6. Tilsæt honning, og blend yderligere et par sekunder
  7. Afkøl suppen i mindst 2 timer før servering

Pynt:

  1. Pisk fløden til let skum
  2. Smut mandlerne, og hak dem mindre
  3. Servér suppen i skåle eller glas
  4. Pynt med dråber af letpisket fløde, honning, mynteblade, agurkestrimler og mandelstykker
  5. Suppen kan holde sig på køl i op til 3 dage

SE OGSÅ: Panna cotta med Campari-gelé og guldstøv