Desserter og kager

Limekoldskål med honningknas

Kan du også opskriften på hjemmelavet koldskål i søvne? Så trænger du stensikkert til lidt smagsfornyelse. Vi anbefaler denne variant, hvor sommerklassikeren har fået et frisk strejf af syrlig citrusfrugt!
af Mai Knauer og Julie Hey / Foto: Columbus Leth 10.06.2015
Koldskål

Giv dig selv en sommerlig smagsoverraskelse ved at variere din koldskålsfavorit med sæsonens skønne frugter og bær. Prøv fx en syrlig version med lime!

4 personer

Ingredienser

  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 5 spsk. rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • ½ l kærnemælk
  • ½ l tykmælk
  • 2 usprøjtede limefrugter
  • Evt. citronmelisse til pynt

Honningristede havreflager

  • 200 g grovvalsede havregryn
  • 3 spsk. flydende honning
  • 10 g smør

Sådan laver du limekoldskål med honningknas

  1. Pisk æggeblommer og sukker godt sammen med en elpisker, og rør vaniljekorn i.
  2. Rør kærnemælk, tykmælk, saft og fintrevet skal fra limefrugterne i æggemassen med en ske til en jævn og ensartet koldskål. Sæt på køl. Honningristede havreflager: Rist havregryn på en tør pande, til de er gyldne og sprøde. Tilsæt honning og smør, og rør godt med en træske i et par minutter.
  3. Fordel de honningristede havregryn på et stykke bagepapir, og lad dem køle af.
  4. Servér koldskålen drysset med ristede havreflager til dessert eller en lidt fræk morgenmad. Pynt med citronmelisse.