Se også
Desserter og kager
Limekoldskål med honningknas
Kan du også opskriften på hjemmelavet koldskål i søvne? Så trænger du stensikkert til lidt smagsfornyelse. Vi anbefaler denne variant, hvor sommerklassikeren har fået et frisk strejf af syrlig citrusfrugt!
af Mai Knauer og Julie Hey / Foto: Columbus Leth
10.06.2015
Giv dig selv en sommerlig smagsoverraskelse ved at variere din koldskålsfavorit med sæsonens skønne frugter og bær. Prøv fx en syrlig version med lime!
4 personer
Ingredienser
- 3 pasteuriserede æggeblommer
- 5 spsk. rørsukker
- 1 vaniljestang
- ½ l kærnemælk
- ½ l tykmælk
- 2 usprøjtede limefrugter
- Evt. citronmelisse til pynt
Honningristede havreflager
- 200 g grovvalsede havregryn
- 3 spsk. flydende honning
- 10 g smør
Sådan laver du limekoldskål med honningknas
- Pisk æggeblommer og sukker godt sammen med en elpisker, og rør vaniljekorn i.
- Rør kærnemælk, tykmælk, saft og fintrevet skal fra limefrugterne i æggemassen med en ske til en jævn og ensartet koldskål. Sæt på køl. Honningristede havreflager: Rist havregryn på en tør pande, til de er gyldne og sprøde. Tilsæt honning og smør, og rør godt med en træske i et par minutter.
- Fordel de honningristede havregryn på et stykke bagepapir, og lad dem køle af.
- Servér koldskålen drysset med ristede havreflager til dessert eller en lidt fræk morgenmad. Pynt med citronmelisse.