Desserter og kager

Konfekt: Hvid chokoladebrud med lakrids og små eksplosioner

Imponér og overrask dine gæster med årets vildeste konfekt: Hvid chokolade med lakrids og små eksplosioner i munden af pufsukker.
af Maja Ambeck Vase / Foto: Columbus Leth11.12.2013

Opskrift på årets vildeste konfekt: Hvid chokoladebrud med lakrids og pufsukker

Hvid chokolade og saltlakrids er et vidunderligt match af mildhed og skarphed. Med små stykker pufsukker, der syder på tungen, er der ekstra overraskelseseffekt i denne skønne konfekt.

Det skal du bruge:
100 g hvid chokolade
20 g stærk saltlakrids, fx Bülow '2'
10 g pufsukker
1 knivspids lakridspulver

Prøv også: Konfekt: Nougatnødder med hindbærstøv

Sådan gør du:
Bræk chokoladen i stykker, smelt den over vandbad, og temperer den. Klip lakridserne i små stykker, og bland i den smeltede chokolade. Når chokoladen er kølet lidt ned, så tilsæt pufsukker, og rør forsigtigt rundt. Hvis chokoladen er for varm, vil pufsukkeret eksplodere med det samme. Hæld massen ud på et skærebræt beklædt med bagepapir. Pynt med rålakridspulver, og stil på køl en times tid. Bræk chokoladen ud i små stykker og server.

Prøv også: Konfekt: Karamelliseret hvid chokolade med havsalt

Tip!
Du kan købe pufsukker i specialbutikker, større slikbutikker og på nettet, hos fx Specialkøbmanden

Prøv flere lækre opskrifter på konfekt her:
Snebolde - klik her! Marcipankugler - klik her! Daddel-trøfler - klik her!

Sponsoreret indhold