Desserter og kager

Lykkekager – et hit til nytårsaften!

Lav fine kinesiske lykkekager til nytårsaften, pynt dem og fyld dem med dine egne sjove, vise eller skøre ord. Opskriften på lykkekagerne finder du her!
Christine Agertoft / Foto: cakeappreciationsociety.com 27.12.2015
Opskrift på hjemmelavede lykkekager

Hvis du vil give din nytårsmenu et anderledes og personligt touch, så er hjemmelavede lykkekager et rigtigt godt bud. Hvis du pynter dem med spiseligt glitter eller farvet sukker, ser de festlige ud, og er du samtidig kreativ med ord, så kan du give dine gæster et godt grin eller stof til eftertanke.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hemmeligheden bag perfekte hjemmelavede lykkekager

Det sværeste ved at lave lykkekager er foldningen, som du har meget kort tid til at udføre, fordi lykkekagerne hurtigt størkner, når de kommer ud af ovnen - og er de først størknet, kan du godt glemme alt om at folde dem. Derfor anbefaler vi, at du først øver dig i foldeteknikken med et stykke papir, så den sidder på rygraden, når det rigtigt går løs.

Tip! Servér dine lykkekager med en festlig nytårsdrink

Opskrift på lykkekager til nytår

Ca. 15 stk.

Ingredienser til lykkekager:

  • 5 spsk usaltet smør
  • 4 store æggehvider
  • 225 g sukker
  • 110 g mel
  • 1 knivspids salt
  • 3 spsk piskefløde
  • 1 teske mandelessens
  • Strimler af papir med lykkebringende eller sjove budskaber
  • Spiseligt glitter eller anden pynt (Se fx her!)
  • (Smør til at smøre bagepapir, bagepapir, bageplade og glas til at forme lykkekagerne)

Sådan laver du lykkekager til nytår:

  1. Lav ca. 15 papirstrimler med budskaber
  2. Forvarm ovnen til 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade og smør bagepapiret med smør.
  3. Smelt 5 spsk usaltet smør, sæt det til side og lad det køle af.
  4. Pisk æggehvide og sukker sammen, så det er skummende luftigt. Kom så mel og salt i og pisk yderligere. Kom den afkølede smør, piskefløden og mandelessens i blandingen og pisk ca. 30 sekunder mere.
  5. Tag en spsk dej og hæld det ud på bagepapiret, så det bliver en pandekage på ca. 7 cm. i diameter. Lav ca. 4 ad gangen, da du skal være hurtig til at forme dem, når de kommer ud af ovnen. Bag dem indtil de er gyldenbrune eller ca. 8 minutter.
  6. Nu gælder det om at arbejde hurtigt og fokuseret, for lykkekagen størkner hurtigt! Tag bagepladen ud, læg din seddel på pandekagen, brug en paletkniv til at løfte den gyldenbrune pandekage over på et viskestykke, form en halvcirkel, tryk halvcirklen sammen i kanten og hæng halvcirklen over kanten af et glas, så den får det karakteristiske knæk på midten. Kom derefter lykkekagen ned i glasset, så den holder formen, mens den køler af.
  7. Pynt de færdige kolde lykkekager med pynt efter egen smag.

Se flere søde sager til nytårsmenuen her ...