
Nektarintærte med timian

Krydderurter er med deres delikate aromaer gode smagsgivere i både klassiske desserter og nye varianter med sommerens frugter.
Brug dem som et friskt og uventet pift – men husk devisen 'lidt, men godt', så de ikke overdøver den subtile sødme.
Du kan også sagtens bruge tørrede urter frem for friske. En god fingerregel er, at de tørrede urter fungerer godt i bagværk, fx kager og småkager, men friske urter er bedst, når man arbejder med mere luftige og frugtbaserede desserter.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Tærte med sød nektarin
Nektarinen er en del af ferskenfamilien. Forskellen er, at nektarinen er lidt mindre og har en glat skal, hvorimod en fersken er mere lodden i det. I dagligevarebutikker betragtes de som forskellige frugter til trods for at, de tilhører samme art.
I denne tærte bidrager nektarinen med det sødlige, men også det æstetiske, da de udskårne nektariner danner en smuk cirkel på toppen.
SE OGSÅ: Æbletærte med mandelcreme
Opskrift på nektarintærte med timian
Antal: 6 personer
Det skal du bruge til Nektarintærte med timian:
- 1 plade butterdej
- 4 nektariner
- 3 spsk. honning
- 1 spsk. citronsaft
- 5-10 timiankviste
- 1 pisket æg
Sådan laver du nektarintærte med timian
- Forvarm ovnen til 180°. Rul butterdejen ud, og form den til en rund cirkel.
- Rul kanten lidt indad for at lave en lille forhøjning.
- Lav små huller i tærten med en gaffel. Pensl kanten med et letpisket æg.
- Bag den 5 minutter i ovnen, og tag den ud.
- Vask nektarinerne, udsten dem, og skær dem i tynde skiver.
- Vend dem med honning og citronsaft.
- Tilføj timianblade, og vend dem forsigtigt rundt.
- Fordel nektarinerne på butterdejen.
- Bag tærten i ovnen 20-25 minutter, eller indtil butterdejen er gyldenbrun.
- Afkøl tærten på en rist inden servering.
- Pynt evt. med lidt friske timianblade.
TIP! I stedet for at folde kanten på dejen kan du lægge dejen i en smurt, rund form.
SE OGSÅ: Nem opskrift på græskartærte