Desserter og kager

Nem lagkage af pandekager

Lav en imponerende og nem lagkage af pandekager med syrlig lemon curd og nypisket flødeskum imellem. Den ligner en million, men tager kun sekunder at lave!
af Camilla Biesbjerg Foto: Betina Hastoft 29.03.2016
Opskrift på lagkage af pandekager

Hvis du kan lave pandekager - og det kan de fleste - så er det her verdens nemmeste lagkage. Den lyder næsten for simpel til at være god, men den er ganske enkelt himmelsk. Udfordringen er ikke smagen, men at få den til at se ligeså fantastisk ud, som den smager. Hemmeligheden er at lave pandekagerne nogenlunde ens i omfang og tykkelse. Det kan kræve lidt øvelse, så du kan fx lave lidt ekstra pandekagedej, så du har råd til at sortere de pandekager fra, som ikke helt passer i størrelsen. Men husk, at pandekagerne ikke skal være perfekte. Lidt variation giver blot lagkagen et mere rustikt udseende. Husk også, at vejen til fine pandekager er middelvarme, en god pande og tålmodighed. God pandekagebagning! Prøv også: Opskrift på klassisk lagkage med hvid chokolade Opskrift på nem lagkage af pandekager med lemoncurd og hindbær 6-8 personer Pandekager:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  • 2 æg
  • 3 dl skummetmælk
  • 1 dl kærnemælk
  • 1 spsk olie
  • ¼ tsk salt
  • 2 tsk vaniljesukker
  • fintrevet skal af ½ usprøjtet citron
  • 150 g hvedemel
  • smør til stegning
Fyld:Pynt:
  • sigtet flormelis
  • evt. frysetørrede bær

Sådan laver du en nem lagkage af pandekager:

  1. Pandekager: Pisk alle ingredienser til dejen godt sammen, og lad dejen hvile i skålen i 30 min. Steg ca. 10 store pandekager i smør på en varm pande. Læg dem på en tallerken med bagepapir imellem, efterhånden som de bliver færdige. Lad pandekagerne blive kolde.
  2. Fyld: Pisk fløden til skum. Læg en pandekage på et serveringsfad, og smør et tyndt lag lemoncurd på. Læg en ny pandekage på, og smør med et tyndt lag flødeskum. Fortsæt med at bygge lagkagen op med skiftevis lemoncurd og flødeskum, og læg et lag med halvdelen af hindbærrene i midten af kagen.
  3. Pynt: Afslut kagen med et lag flødeskum, og pynt med de sidste hindbær, sigtet flormelis og evt. frysetørrede bær. Server straks.

Prøv også: Lagkage med bær