Nøddekurve med chokolade

Antal: 
4 stk.
Det skal du bruge: 
Nøddekurve
40 g smør
60 g rørsukker
2 spsk lys sirup
40 g hasselnødder
35 g mel
100 g mørk chokolade 70 %
100 g blåbær
Vaniljeis
Mynte

Sprøde nøddekurve giver en lækker kontrast til fx is og frugtsalat med flødeskum. Nøddekurve kan købes færdige, men hvorfor gøre det, når de er supernemme at bage og bare smager helt fantastiske i den hjemmebagte version? Vi guider dig her til, hvordan du får succes med lave dine egne nøddekurve. Få opskriften her, og se trin for trin-guiden i galleriet nederst på siden!

Prøv også: Hvis du er vild med de knasende nødder i nøddekurve, vil du sikkert også kunne lide denne pærecrumble med mandellåg

Prøv også: Chokolademousse med Grand Marnier og mandelkaramel

TIP: Nøddekurve kan bages i god tid og opbevares i en lufttæt beholder. Pas dog på, for de knækker let. Dyp dem først i chokolade, kort tid før de skal serveres. Vil du have ekstra smag, kan du vælge en orange eller mintchokolade, fx Toms Ekstra.

Se vores trin for trin-guide til at lave nøddekurve HER:

Smelt smør, sukker og sirup i en gryde, indtil sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen. Hak nødderne, vend dem sammen med melet i gryden, og rør det godt sammen. 

Smelt smør, sukker og sirup i en gryde, indtil sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen. Hak nødderne, vend dem sammen med melet i gryden, og rør det godt sammen. 

Kom 4 store spsk. dej på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem, da kagerne flyder meget ud. Bred dejen ud med en våd ske. Bag nøddekaramellen i en forvarmet ovn på 185° i 10 minutter. Køl den lidt ned − den skal stadig være varm. 

Kom 4 store spsk. dej på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem, da kagerne flyder meget ud. Bred dejen ud med en våd ske. Bag nøddekaramellen i en forvarmet ovn på 185° i 10 minutter. Køl den lidt ned − den skal stadig være varm. 

Tag karamellen af bagepladen med en paletkniv, læg den hen over et drikkeglas, og bøj den ned over glasset. Klem lidt til, så nøddekurvene holder faconen. 

Tag karamellen af bagepladen med en paletkniv, læg den hen over et drikkeglas, og bøj den ned over glasset. Klem lidt til, så nøddekurvene holder faconen. 

Lad nøddekurvene blive helt stive og kolde. Smelt chokoladen i en skål over vandbad eller i en mikrobølgeovn, og dyp de afkølede nøddekurve i chokoladen. Lad dem køle af, indtil chokoladen er stivnet. 

Lad nøddekurvene blive helt stive og kolde. Smelt chokoladen i en skål over vandbad eller i en mikrobølgeovn, og dyp de afkølede nøddekurve i chokoladen. Lad dem køle af, indtil chokoladen er stivnet. 

Anret nøddekurvene med vaniljeis, blåbær og mynteblade, og servér straks! 

Anret nøddekurvene med vaniljeis, blåbær og mynteblade, og servér straks! 

Se også: Valnødde-crumble med karamelsauce