Desserter og kager

Olivenolieis med rabarberkompot

En af Drakamöllans lækre desserter
af Henrik Kerrn-Jespersen. Foto: Jacob Termansen. 7.07.2008
Olivenolieis med rabarberkompot

(8 personer)
1 blad husblas
1 l piskefløde
150 g sukker
5 æggeblommer
1 dl jomfruolivenolie af høj kvalitet
Kompot:
6-8 rabarberstilke
2 spsk hvidvin
1-1½ dl rørsukker
kornene af 1 stang vanilje
(+ den tomme stang)
evt. lidt friske jordbær som tilbehør

Is: Læg husblassen i blød i en skål med vand i ca. 5 minutter.
Varm fløden op til den rammer kogepunktet og sluk for varmen. Pisk sukker og æggeblommer sammen til en skummende masse og hæld fløden op i æggemassen, mens der piskes i blandingen. Hæld blandingen tilbage i kasserollen og varm den op til 85° under omrøring. Tilsæt husblassen og rør den ud i blandingen. Tilsæt langsomt olien i en tynd stråle, mens der røres i blandingen, og lad den køle af i køleskabet i et par timer, før den fryses i en ismaskine,
Kompot: Skær rabarberstilkene i mindre stykker på 3-4 cm. Kom dem op i en kasserolle sammen med vin og sukker og lad det simre ved svag varme, til det danner en fin kompot. Tilsæt vaniljekornene og vaniljestangen og rør i det et kort øjeblik med en ske, så kornene fordeles i kompotten. Lad det trække i mindst 15 minutter, før stangen tages op igen, og smag kompotten til undervejs for at tæmme syren.
Anretning: Server kompotten i et lille glas eller i en skål med en kugle af isen og evt. et par af sommerens første jordbær som tilbehør.

TIPS: På Drakamöllan serveres desserten med friske jordbær og en lille tynd flage af mørk chokolade. Den tilberedes nemt ved at smelte chokoladen og brede den ud til afkøling på et stykke køkkenfilm eller en silikonemåtte, som siden trækkes af chokoladen.

Læs om Drakamöllan

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.