Rabarber
Rabarber
Rabarber er en rigtig forårsbebuder - nu er foråret her for alvor!
Det nederste hvidlige stykke af rabarberen er det mest delikate på planten, så træk stænglen op med et fast greb nederst, når du høster. Ellers knækker den.
Vi bruger løs af rabarberen og kan næsten ikke få nok af dem pga. den korte sæson. Men hvis rabarberen får lov at stå uberørt hen over sommeren, er stænglerne blevet store og klar til brug igen sidst i august, og vi kan få glæde af de skønne rabarber en gang til.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Vidste du…
At rabarberen er en grøntsag og ikke en frugt? Derfor har rabarberen et naturligt lavt indhold af sukker, hvilket gør den til en rigtig god "diabetikerfrugt".
Smag dig frem
Det naturlige sukkerindhold i rabarber varierer fra sort til sort fra tid til anden, men også fra plante til plante, så du skal aldrig stole blindt på rabarberopskrifter, men altid smage dig frem. Og husk at kogt frugt tit bliver lidt surere i smagen, når det køler af.
Forvildede rabarber
Vilde rabarber er sjældne i Danmark, men man kan støde på dem i bebyggede områder, og hvor der har ligget haveaffald. Blomsterstanden kan blive op til 1,5 meter høj med en hul stængel og hvide blomster. Jordbær- og vinrabarber der er helt igennem røde, er det allermest delikate sorter.
Opbevaring
Opbevar rabarberen i en plastikpose i køleskabet. Her kan de holde sig i et par uger.
Sæson
April-juni og august-oktober