Desserter
Desserter og kager
Opskrift på hjemmelavet marcipan
Få en god grund-opskrift på hjemmelavet marcipan, som du vil bruge igen og igen, når marcipan-trangen melder sig.
af Susanne Palmqvist / Foto: Anders Schønnemann
18.10.2021
Er du vild med rå marcipan, så lav den selv af mandler eller en blanding af mandler og nødder. I denne opskrift på hjemmelavet marcipan er der blandet en hjemmelavet sukkerlage i, men du kan også ælte den med en god honning eller akaciesirup. Marcipanen smager skønt både naturel og i enkel konfekt. Du får en grundopskrift på almindelig marcipan kun på mandler, som også kan bruges til en lysegrøn med pistacier og en lidt mørkere med valnødder. SE OGSÅ: Julens bedste konfekt
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Opskrift på hjemmelavet marcipan
Det skal du bruge for at lave hjemmelavet marcipan:
- 1 dl vand
- 1½ dl alm. hvidt sukker, økologisk sukker eller lyst rørsukker
- 200 g smuttede mandler
- 2 spsk. sigtet flormelis
Sådan laver du hjemmelavet marcipan:
- Bring vand og sukker i kog i en lille gryde.
- Lad det boblekoge i 5-6 minutter.
- Køl det helt af under omrøring, så det ikke krystalliserer.
- Smut mandlerne, og bred dem ud på et viskestykke, til de er tørre.
- Kom dem i en blender/foodprocesseor med flormelis, og hak dem helt fint.
- Kom sukkerlagen i lidt ad gangen, til massen begynder at samle sig (måske skal du IKKE bruge det hele). Sluk straks. Kører massen varm, kan marcipanen skille.
- Tag massen ud på bordet, og ælt den godt sammen med hænderne. Den skal være fugtig, men ikke klistret. Du kan evt. komme lidt flormelis på hænder og bord.
- Pak den i film, og læg den koldt, til du skal bruge den.