Desserter

Pærecrumble med mandellåg

Brug efterårets pærer i en pærecrumble med mandellåg. Servér den lun med en top af cremefraiche eller vaniljeis.
af Inge Skovdal 18.10.2017 Foto: Skovdal Fotografi ApS.
Pærecrumble med mandellåg

Denne pærecrumble er en skøn og nem dessert, som smager lidt af jul. Hvis du ikke har pærer ved hånden, kan du sagtens skifte dem ud med andre fruger som æbler eller blommer. 

Ingredienser

  • 500 g pærer
  • 1 vaniljestang
  • 200 g hele mandler
  • 125 g blødt smør
  • 100 g muscovadosukker

Tilbehør

  • Vaniljeis eller cremefraiche

Sådan laver du pærecrumble:

  1. Vask pærerne, og skær dem i mundrette stykker. 
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Hak halvdelen af mandlerne groft og resten fint.
  3. Bland mandler, smør, sukker og vanilje. 
  4. Fordel pærestykkerne i 8 små ovnfaste glas, ramekiner eller skåle, og top med crumble. 
  5. Bag dem i ovnen i 25 minutter ved 175°. 
  6. Servér med cremefraiche eller is til.