Pærecrumble med mandellåg

Denne pærecrumble er en skøn og nem dessert, som smager lidt af jul. Hvis du ikke har pærer ved hånden, kan du sagtens skifte dem ud med andre fruger som æbler eller blommer. 

Vild med gode efterårsdesserter? Æblekage med kanel

Det skal du bruge til din pærecrumble med mandellåg: 

  • 500 g pærer 
  • 1 vaniljestang 
  • 200 g hele mandler 
  • 125 g blødt
  • smør 
  • 100 g muscovadosukker 
Tilbehør:
  • Vaniljeis eller cremefraiche
 
Har du lyst til andre søde sager? Få opskriften på tortilla-tærte med pære
 
 

Sådan laver du pærecrumble:

  1. Vask pærerne, og skær dem i mundrette stykker. 
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Hak halvdelen af mandlerne groft
  3. og resten fint. Bland mandler, smør, sukker og vanilje. 
  4. Fordel pærestykkerne i 8 små ovnfaste glas, ramekiner eller skåle, og top med crumble. 
  5. Bag dem i ovnen i 25 minutter ved 175°. 
  6. Servér med cremefraiche eller is til.

Prøv også: De lækreste linser med pære og marcipan