Desserter og kager

Pain d'epices

Klassisk fransk krydderkage krydret med nelliker, orange, ingefær og kanel, alle de gode ting, som smager af jul. Servér den for dine gæste som et godt alternativ til konfekt og brunkager.
af Mai Knauer, Camilla Sarah Lawes og Carsten Kyster Foto: Anders Schønnemann Columbus Leth 1.11.2012

1 fransk krydderkage

50 g smør
350 g honning
2½ dl vand
1 æg
1 spsk revet appelsinskal
450 g hvedemel
50 g grahamsmel
2½ tsk bagepulver
2 tsk stødt ingefær
¼ tsk stødte nelliker
2 tsk stødt kanel
½ tsk stødt sort peber
1 tsk salt
evt. laurbærblade

SE OGSÅ: What's Baking?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Skær smørret i små terninger, og pisk det i en stor skål med en elpisker sammen med honning, vand, æg og revet appelsinskal. Bland de to slags mel, bagepulver, krydderier og salt sammen, hæld det i skålen, og rør det godt sammen. Beklæd en stor springform eller en stor brødform med bagepapir smurt med lidt smør.

Marcipanbrød med citrus og pistacie

Hæld dejen i formen, og bank den på plads ved at slå springformen ned i bordet. Læg evt. nogle laurbærblade på toppen af dejen, og bag dem med som dekoration og smagsgiver. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 185° i 50-60 min. Lad kagen køle af på en bagerist. Skær nogle gode skiver, og server med julegløgg eller kaffe.

TIP! Krydderkagen kan også blive til lækkert morgenbrød, skær et par skiver, rist dem, og spis med lidt koldt smør på.

Se flere opskrifter på lækker fransk julebag her:

Kardemomme-Madeleines
Biscotti med anis
Vaniljehjerter med lavendelsukker
Pebernødder med peber og anis
Brunkager med orangelikør
Pain d'epices