Desserter
Desserter
Pandekager med citron og birkes
Tag de klassiske pandekager til et helt nyt, syrligt og knasende niveau, og rør citron og birkes i dejen. Det er nemt, men virkelig lækkert!
Opskrift: Louisa Lorang. Foto: Columbus Leth.
27.04.2022
10 stk
Pandekager:
- 3 æg
- 2 tsk. citronskal
- 3 spsk. sukker
- 50 g smør
- 2½ dl sødmælk
- 100 g hvedemel
- 1 knsp. salt
- 1 spsk. birkes
- Smør til stegning
Til servering:
- 2 citroner
- Sukker
Sådan laver du pandekager med citron og birkes:
Pandekager:
- Pisk æg sammen med citronskal og sukker i en skål. Smelt smørret i en gryde, og pisk det smeltede smør i æggeblandingen sammen med mælk.
- Tilsæt hvedemel, og pisk dejen jævn og glat. Vend herefter salt og birkes i dejen.
- Steg 1 pandekage ad gangen i lidt smør på en varm pande, til den er gylden og gennembagt. Gentag dette, til al dejen er brugt. Hold evt. pandekagerne lune mellem 2 tallerkener.
Servering:
-
Servér pandekagerne lune med masser af citronsaft og et drys sukker på toppen.