Desserter

Pandekager med citron og birkes

Tag de klassiske pandekager til et helt nyt, syrligt og knasende niveau, og rør citron og birkes i dejen. Det er nemt, men virkelig lækkert!
Opskrift: Louisa Lorang. Foto: Columbus Leth. 27.04.2022
Pandekager med citron og birkes
10 stk

Pandekager:

  • 3 æg
  • 2 tsk. citronskal
  • 3 spsk. sukker
  • 50 g smør
  • 2½ dl sødmælk
  • 100 g hvedemel
  • 1 knsp. salt
  • 1 spsk. birkes
  • Smør til stegning

Til servering:

  • 2 citroner
  • Sukker

Sådan laver du pandekager med citron og birkes:

Pandekager:

  1. Pisk æg sammen med citronskal og sukker i en skål. Smelt smørret i en gryde, og pisk det smeltede smør i æggeblandingen sammen med mælk.
  2. Tilsæt hvedemel, og pisk dejen jævn og glat. Vend herefter salt og birkes i dejen.
  3. Steg 1 pandekage ad gangen i lidt smør på en varm pande, til den er gylden og gennembagt. Gentag dette, til al dejen er brugt. Hold evt. pandekagerne lune mellem 2 tallerkener.

Servering:

  1. Servér pandekagerne lune med masser af citronsaft og et drys sukker på toppen.