Desserter og kager

Panna cotta med kardemomme og mango

Panna cotta er alletiders klassiske italienske dessert, som nærmest smelter på tungen. Overrask dine gæster med en lidt anderledes udgave med kardemomme og frisk mango.
af Camilla Zarah Lawes / Foto: Columbus Leth 7.03.2016
Panna cotta med mango

Cremet og silkeblød italiensk dessert når det er bedst! Når du laver den med kardemomme og mango, får den en god og forfriskende smag - og vil du have overraskelseseffekt, så drys med pufsukker, som popper på tungen! Prøv også: Panna cotta med passionsfrugt

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Panna cotta med kardemomme og mango

4 personer
  • ¼ l piskefløde
  • 40 g rørsukker
  • 2 kardemommefrø
  • fintrevet skal af 1 lille usprøjtet citron
  • 1½ blad husblas
  • Pynt:
  • ¼ mango
  • 1 spsk. pufsukker (kan undlades)

Prøv også: Panna cotta med appelsinsauce

Sådan laver du panna cotta med kardemomme og mango

  1. Bland fløde og sukker sammen i en lille gryde. Knus kardemommefrøene let, og tilsæt. Lad det småkoge ved svag varme i 10 minutter.

  2. Tag fra varmen, og fjern kardemommefrø. Tilsæt citronskal, og rør godt. Blød husblassen ud i koldt vand, tag den op, knug vandet fra, og pisk den i den varme fløde.

  3. Hæld cremen i portionsglas, og stil på køl i 2 timer. Skræl mangoen, og skær den i små tern.

  4. Drys hver panna cotta med pufsukker, og fordel mangoen over. Servér straks.

Prøv også: Panna cotta med rabarberkompot