Desserter og kager

Panna cotta med appelsinsauce

En italiensk middag består af mindst tre og gerne fire retter. Pastaen er en af forretterne, og det er ikke til diskussion, at der skal sluttes af med noget sødt eller frugt. I dette tilfælde udgøres det søde af en fremragende panna cotta
af Dorthe Plechinger / Foto: Locator/Anatoly Gendin 3.04.2009
Panna cotta

Panna cotta er en klassisk italiensk dessert, der kan sammenlignes med den klassiske danske fløderand.

Denne opskrift på panna cotta følges med en syrligt sød appelsinsauce, der gør desserten dejligt frisk.

Panna cotta med appelsinsauce:

4 personer

1 l fløde
100 g sukker
6 blade husblas
lidt reven økologisk citronskal
evt. 1 spsk cognac el.lign.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Appelsinsauce:

150 g sukker
2 økologiske appelsiner
vand

Panna cotta:

Varm fløden langsomt op i en gryde. Fjern den fra varmen, så snart den koger, og tilsæt citron-skallen. Læg imens husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. Knug vandet af og bland den i fløden, der røres let med en træske. Bland sukker i og tilsæt evt. brandy. Hæld massen i portions-glas, mens den er varm, og stil glassene i køleskabet, når de er lunkne. Desserten skal stå koldt i mindst to timer før den spises. Server med orangesauce.

Appelsinsauce:

Skrællen fra de to appelsiner skæres ud i helt tynde strimler a la julienne. Pres appelsinerne og stil saften parat i et glas. Varm sukkeret på en pande til det smelter og bliver gyldent. Tilsæt appelsinsaften og rør godt rundt i karamelsovsen til den har en passende konsistens.
Tilsæt de julienneskårne appel- sinstrimler og sluk for varmen. Hæld den færdige appelsinsauce på den færdige og afkølede panna cotta, når den er kølet af.

Er du helt vild med panna cotta? Her får du en skøn opskrift på panna cotta med rabarberkompot