Se også
Desserter
Panna cotta med vanilje og pink grapefrugt
Lav panna cotta med grapefrugt, når du ønsker en lækker dessert, der også er farverigt smuk – portionsanretningerne egner sig perfekt til gæstemiddagen!
af Louisa Lorang.
14.01.2023
Foto: Rikke Westesen.
Panna cotta betyder kogt fløde på italiensk og minder om fløderand eller budding. Prøv opskriften på den italienske flødedessert med et twist af grape. Den pink citrusfrugt bidrager ikke bare med det syrlige til det søde, den ser også superflot ud!
4 personer
Ingredienser
- 4 blade husblas
- 1 vaniljestang
- 5 dl piskefløde
- 1½ dl sukker
Grapegelé
- 5 pink grapefrugter
- 3 blade husblas
- ½ dl sukker
Sådan laver du panna cotta med grape
- Læg husblassen i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog vaniljekorn og -stang, fløde og sukker op i en kasserolle. Tag kasserollen af varmen.
- Vrid husblassen fri for vand, og smelt den i den varme flødemasse.
- Sigt flødemassen, og fordel den i 4 serveringsglas. Sæt dem på køl i mindst 4 timer eller natten over.
Grapegelé
- Læg husblassen i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
- Pres 4 grapefrugter, til du har ca. 2 dl grapefrugtsaft. Gem den sidste grapefrugt til senere.
- Lun 1 dl grapefrugtsaft med sukker i en gryde. Vrid husblassen fri for vand, og smelt den i gryden.
- Bland den lune grapefrugtblanding med den resterende grapefrugtsaft, og lad den evt. køle en smule mere.
- Skær skrællen af den sidste grapefrugt, og skær den i 4 skiver. Dup dem tørre med køkkenrulle eller et viskestykke. Læg 1 skive grapefrugt på hver panna cotta, og hæld forsigtigt geléen over. Sæt dem på køl i mindst 2 timer, gerne natten over.
TIP: Ønsker du at lave panna cottaerne i god tid, kan du opbevare dem på køl i op til tre dage, men undlad da grapeskiven.