Annonce
Kager

Citronkage med syrlig glasur og syltede citroner

Lad det syrlige gå igen i alle elementerne i denne kage, hvor der er citron både i dejen, glasuren og pynten. Den smager himmelsk, og den ser fin ud i sin enkelhed!
af Louisa Lorang.16.01.2023Foto: Rikke Westesen.
Annonce
8 personer

Ingredienser

  • 200 g blødt smør
  • 375 g sukker
  • 4 æg
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • 6 usprøjtede citroner
  • 200 g cremefraiche 38 %
  • 1 aflang kageform

Syltede citroner

  • 2 usprøjtede citroner
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand

Glasur

  • ½ dl citronsaft
  • 150-175 g flormelis
Annonce

Sådan laver du citronkage

  1. Tænd ovnen på 175° varmluft.
  2. Pisk smør og sukker i en skål med en elpisker, til det bliver lyst og luftigt. Pisk 1 æg i ad gangen.
  3. Bland mel, bagepulver og salt sammen i en anden skål, og sigt det i dejen.
  4. Skyl og riv citronerne, så du har ca. 3 spsk. citronskal.
  5. Rør citronskal og cremefraiche i dejen. Hæld dejen i en smurt bageform, og bag kagen i ovnen i 45-50 minutter, eller til den er gennembagt. Lad kagen køle helt af på en bagerist.

Syltede citroner

  1. Skyl citronerne, og skær dem i skiver.
  2. Hæld sukker og vand i en dyb pande, og varm det op, til sukkeret er smeltet. Tilsæt citronskiver, og lad dem simre i sukkerlagen i 3-5 minutter – pas på, de ikke bliver mørke.
  3. Fordel dem på bagepapir, og lad dem størkne.

Glasur

  1. Rør citronsaft og flormelis sammen i en skål til en glat glasur. Smør den afkølede kage med et flot lag glasur, og pynt med citronskiver. Lad glasuren sætte sig, og servér.
Citronkage med glasur
Annonce

Sponsoreret indhold

Annonce