Se også
Kager
Citronkage med syrlig glasur og syltede citroner
Lad det syrlige gå igen i alle elementerne i denne kage, hvor der er citron både i dejen, glasuren og pynten. Den smager himmelsk, og den ser fin ud i sin enkelhed!
af Louisa Lorang.
16.01.2023
Foto: Rikke Westesen.
8 personer
Ingredienser
- 200 g blødt smør
- 375 g sukker
- 4 æg
- 400 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 knsp. salt
- 6 usprøjtede citroner
- 200 g cremefraiche 38 %
- 1 aflang kageform
Syltede citroner
- 2 usprøjtede citroner
- 1 dl sukker
- 1 dl vand
Glasur
- ½ dl citronsaft
- 150-175 g flormelis
Sådan laver du citronkage
- Tænd ovnen på 175° varmluft.
- Pisk smør og sukker i en skål med en elpisker, til det bliver lyst og luftigt. Pisk 1 æg i ad gangen.
- Bland mel, bagepulver og salt sammen i en anden skål, og sigt det i dejen.
- Skyl og riv citronerne, så du har ca. 3 spsk. citronskal.
- Rør citronskal og cremefraiche i dejen. Hæld dejen i en smurt bageform, og bag kagen i ovnen i 45-50 minutter, eller til den er gennembagt. Lad kagen køle helt af på en bagerist.
Syltede citroner
- Skyl citronerne, og skær dem i skiver.
- Hæld sukker og vand i en dyb pande, og varm det op, til sukkeret er smeltet. Tilsæt citronskiver, og lad dem simre i sukkerlagen i 3-5 minutter – pas på, de ikke bliver mørke.
- Fordel dem på bagepapir, og lad dem størkne.
Glasur
- Rør citronsaft og flormelis sammen i en skål til en glat glasur. Smør den afkølede kage med et flot lag glasur, og pynt med citronskiver. Lad glasuren sætte sig, og servér.