Desserter og kager

Pastinakis med vanilje, lakrids og granstøv

Denne is er rørt med pastinakpuré, som giver en overrraskende blød konsistens. Desserten leger yderligere med forskellige smag, temperatur og med nordiske råvarer: gran, skyr, æble og lakrids.
af Carsten Kyster Foto: Columbus Leth 19.12.2012

4 personer

Trends: Natur

250 g pastinak
1 dl mælk
2 spsk æblesirup el. flydende honning
8 dl vaniljeis
2 dl skyr fraiche
60 g Bülow-lakrids eller anden god saltlakrids
1 stort æble
2 spk limesaft
lakridspulver
Granstøv*

SE OGSÅ: Torsk marineret i tang i salatrulle

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Skræl pastinakken, og skær den i små stykker. Kog pastinakstykkerne møre i mælken, og blend den til en fin puré med en stavblender. Smag til med æblesirup, og køl det ned. Blend pureen med vaniljeisen, og stil det derefter i fryseren. Hak lakridsen groft, og bland den med skyr fraiche. Skær æblet i tynde strimler, og bland dem med limesaft. Anret desserten på 4 tallerkener. Fordel først isen i 4 små skåle, og drys med granstøv. Stil skålene på tallerkenerne, og fordel lakridsskyr herpå sammen med æblestrimlerne. Drys til sidst med lakridspulver.

* Granstøv: Find nogle granskud, og tør dem. Pluk grannålene af, blend dem til et fint pulver, og bland det med flormelis. Gran giver en fantastisk smag af nordisk skov, men du kan også lave det trendy støv med fx tørrede limeblade eller mynte.

SE OGSÅ: Grillet kalv med rå grøntsagssalat og pecorino

Tip! Isen kan fint laves på andre rodfrugtpureer, og du kan justere sødmen med sirup eller honning.

Læs mere om madtrends 2013 i galleriet nedenfor