Desserter

Pavlova med jordbær, mynte og appelsin

Pavlova med jordbær og dejlig flødeskum smagt til med appelsin og vanilje - en nem, smuk og lækker dessert, som vil skabe glæde.
af Camilla Zarah Lawes og Marie Melchior 14.02.2021 Foto: Lars Ranek, Betina Hastoft og Jakob Helbig.
Pavlova med jordbær
6 personer

Marengsbund

  • 4 æggehvider
  • 200 g lyst rørsukker
  • 1 nip salt
  • En springform 24 cm i diameter

Fyld

  • 3 dl piskefløde
  • 2 spsk. flormelis
  • Korn af 1 vaniljestang
  • 400 g jordbær
  • Skal af 1 usprøjtet appelsin

Pynt

  • 1 bundt frisk mynte
  • Evt. 2 spsk. Kandiseret lavendel

En smagslækker pavlova er et altid et hit til kaffen, når der er gæster eller familien skal forkæles lidt. Denne pavlova er toppet med vaniljeprikket fløde, søde jordbær og frisk mynte.

TIP: Servér kagen, så snart fyldet er lagt på marengsbunden.

Palova med jordbær, mynte og appelsin - Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 150°. Pisk æggehviderne stive. Når der dannes hvide toppe, tilsætter du sukker lidt ad gangen under vedvarende piskning. Tilsæt salt, og pisk videre, til konsistensen er helt glat og ikke grynet.
  2. Beklæd springformen med bagepapir, og fordel marengsmassen i formen. Bag den i ovnen i 45-50 minutter, til den er sprød udenpå og sej indeni. Lad marengsen køle helt af i formen.
  3. Fyld: Pisk fløde, flormelis og vaniljekorn til skum. Tag forsigtigt marengskagen ud af formen, og sæt den på et fad. Rens og halvér jordbærrene, og fordel dem på kagen sammen med fintrevet appelsinskal.
  4. Pynt: Drys mynteblade og evt. kandiseret lavendel over kagen.