Kage skal der altid være plads til! Om du venter gæster eller bare har lyst til at kaste dig ud i råhygge for dig selv og familien, så er denne lagkage perfekt at samles om. Skøn ser den ud, og skønt smager den.
Grundstenene er marengs, chokolade og mandler - og så er den endda nem at lave. Klar, parat, bag!
Blomstrende inspiration: 4 gode grunde til at forære blomster væk
Det skal du bruge til marengslagkage med chokoladecreme:
8 personer
Marengsbunde, 2 stk.:
6 æggehvider
1 knivspids salt
425 g sukker
2 vaniljestænger
40 g mandler
Chokoladecreme:
375 g mascarpone
50 g usødet kakaopulver
55 g flormelis
4 dl piskefløde
Topping:
Chokoladespåner
Vild med lagkage? Prøv også rugbrødslagkage med blåbærfyld
Sådan laver du marengslagkage med chokoladecreme:
Bunde:
- Tænd ovnen på 180°, og beklæd 2 bageplader med bagepapir.
- Hæld æggehviderne i en skål sammen med salt, og pisk med en håndmixer på medium hastighed, indtil æggehviderne bliver skummende.
- Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, mens du nu pisker ved høj hastighed.
- Når alt sukkeret er tilsat, pisker du marengsen igennem, indtil den er stiv og blank.
- Flæk vaniljestængerne på langs, skrab vaniljekornene ud, og rør dem i marengsen.
- Hak mandlerne groft, og vend dem i marengsen.
- Hæld marengsen ud på midten af hver bageplade, så den bliver ligeligt fordelt på de 2 plader.
- Brug en paletkniv eller dejskraber til at smøre marengsen ud i en pæn cirkel.
- Sæt bagepladerne i ovnen, og skru med det samme ned på 150°.
- Bag marengsbundene i ca. 1 time og 20 minutter, indtil de er sprøde på toppen.
- Sluk ovnen, og åbn ovnlågen på klem. Lad bagepladerne blive i ovnen, og lad marengsbundene køle af derinde i 4 timer.
Chokoladecreme:
- Hæld mascarponen i en skål, og pisk den hurtigt igennem.
- Tilsæt kakaopulver og flormelis, og pisk, indtil konsistensen er cremet.
- Tilsæt fløden lidt ad gangen, mens du fortsat pisker, indtil konsistensen er tilpas.
- Saml lagkagen med chokoladecremen mellem marengsbundene og et godt lag chokoladecreme på toppen. Dekorér toppen med chokoladespåner.
Prøv flere lækkerier: Cookies med chokolade og havregryn