Desserter og kager

Rabarbergrød med vaniljeis, marengs og crumble

Rabarber er en af de første spiselige forårsbebudere og en sand stjerne i det søde køkken. Her får du en smuk dessertopskrift med de sødsyrlige stængler! Nyd rabarbergrød nu!
af Anita Klemsen / Foto: Anders Schønnemann 17.03.2015
Rabarbergrød

Rabarber er en af de råvarer, der markerer et farvel til vinterforrådet af citrusfrugter og nødder og et velkommen til spæde, friske råvarer. De første rabarber skyder allerede op af jorden i april, så snart er det i gang med alle de søde rabarbersager!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vild med rabarbergrød? Så prøv denne luksus-grød med rabarber og jordbær!

Rabarbergrød med vaniljeis, marengs og crumble

(4 personer)

Det skal du bruge til rabarbergrød:

Rabarbergrød:

  • ½ kg rensede rabarber
  • 200 g sukker
  • skal og saft af 1 appelsin
  • evt. lidt kartoffelmel
  • lidt citronsaft

Læs også: Rabarbercrumble

Mandelmarengs:

  • 35 g vand
  • 70 g sukker
  • 1 bæger pasteuriseret æggehvide (50 g)
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 tsk sukker
  • 1 spsk mandelolie
  • 1⁄5 tsk salt

Læs også: Medaljer med rabarbercreme

Vaniljeis:

  • ½ l fløde
  • 30 g sukker u ½ stang vanilje
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 30 g sukker

Crumble:

  • 50 g mandler
  • 50 g sukker
  • 50 g saltet, blødt smør

Desuden:

  • lidt revet engelsk lakrids

FÅ ENDNU FLERE SØDE OPSKRIFTER MED MAD & BOLIG!

Sådan laver du rabarbergrød:

  1. Rabarbergrød: Skær rabarberne i 1 cm tykke skiver. Lad skiverne, sukker og appelsinskal og -saft simre i en gryde til rabarberskiverne er helt møre. Si massen igennem en fin si, gerne af plastik. Grøden kan jævnes med lidt kartoffelmel, men den må ikke koge, efter melet er kommet i, og den skal piskes godt igennem. Afkøl grøden, og smag den til med citronsaft.
  2. Mandelmarengs: Kog vand og sukker op til 120°. Pisk æggehvide, citron og sukker i ½ minut, og lad piskeren køre, mens den varme sukkerlage hældes i i en tynd stråle. Pisk til massen er en tæt marengs. Pisk mandelolie og salt i. Smør marengsen ud på en silikonemåtte, og bag den sprød i en 80° varm ovn, uden den tager farve.
  3. Vaniljeis: Kog fløden op med sukker og vanilje. Pisk æggeblommerne med sukker, og tilsæt lidt af den kogende fløde under piskning. Pisk derefter æggemassen ned i resten af fløden, så den legeres til en cremet konsistens. Køl massen af, og kør den i ismaskine.
  4. Crumble: Rist mandlerne i ovnen ved 150° i 8 min. Lad dem afkøle let, og blend dem til mandelmel. Rør sukker, mandelmel og smør sammen. Rul det ud på bagepapir, og bag det sprødt og gyldent ved 150° i 5-10 min. Hak eller bræk i ønskede stykker.
  5. Servering: Portionsanret rabarbergrøden med crumble, vaniljeis, knust marengs og til sidst lidt revet engelsk lakrids.

Er du sulten efter retter, der smager af forår? Så lad dig inspirere af galleriet nedenfor: