Desserter og kager

Rabarbertrifli – en lækker dessert

Brug den sød-syrlige rabarber i en lækker trifli. Rabarbertrifli er en lækker dessert, der får tankerne hen på forår og sommer. Få opskriften på rabarbertrifli her!
af Anita Klemensen, Christine Bille Nielsen, Marie Melchior og Louisa Lorang / Foto: Anders Schønnemann, Betina Hastoft og Henrik Freek 18.03.2014
rabarbertrifli

Rabarbertrifli er en raffineret dessert, der med ét sender tankerne afsted mod sommer og varmere dage. Men det betyder heldigvis ikke, at den lækre dessert kun kan nydes om sommeren.

Prøv også opskriften: Vild med rabarbertrifli? Prøv cupcakes med rabarber

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Rabarbertrifli er en nem dessert at lave, og du kan snildt lave rabarbertrifli, selvom det er uden for rabarbersæson. Få tips til at dyrke rabarber allerede i marts her! Lad den lækre dessert lyse op på de kolde forårsdage, og lad dig forelske hovedløst i en rabarbertrifli på de varme sommerdage.

Her får du opskriften på rabarbertrifli med mandelmakroner

6 personer

Mandelmakroner til rabarbertrifli:
3 æggehvider
225 g flormelis
½ tsk citronsaft
125 g mandelmel
2½ dl piskefløde til flødeskum

Rabarberkompot og -sirup:
800 g rabarber
70 g syltet ingefær, skåret i skiver
Korn fra 1 vaniljestang
175 g lyst rørsukker

Prøv også opskriften: Rabarbersuppe med rabarberflødeskum og rugbrødscroutoner

Fremgangsmåde: Mandelmakroner
Pisk hviderne næsten stive. Tilsæt flormelis og citronsaft lidt ad gangen, og pisk til en helt stiv marengsmasse. Vend forsigtigt mandelmel i. Hæld marengsmassen i en sprøjtepose, og sprøjt 40-45 runde kager (ca. 5 cm) ud på en bageplade med bagepapir. Lad dem hvile ½ time, før de bages ved 150° i ca. 15 min. Lad dem køle af på en bagerist.

Fremgangsmåde: rabarberkompot og -sirup
Rens rabarber, og skær dem i stykker på 5 cm. Læg dem i et ovnfad sammen med syltet ingefær. Bland vaniljekorn med rørsukker, og hæld det over rabarberne. Læg den tomme vaniljestang ved. Dæk fadet med alufolie, og bag kompotten i 30 min. på 200°. Afkøl helt. Si væden fra kompotten over i en gryde, kog den ind til 1⁄3, og lad den køle helt af.

Vild med rabarbertrifli? Prøv også opskriften på en lækker æbletrifli!

Servering
Pisk fløden til cremet skum. Hæld kompotten i en serveringsskål eller i portionsglas, dernæst læg et lag af hele mandelmakroner. Top med flødeskum, og dryp med lidt rabarbersirup.

Tip! Lav dit eget mandelmel ved at hakke 125 g smuttede mandler i en minihakker.