Desserter og kager

Roulade med citroncreme og havtornmarmelade

Hindbærrouladen er en ægte klassiker, men prøv lige denne nye og opgraderede variant. En sød og sommerlig roulade med syrlig citroncreme og havtornmarmelade.
Af Carsten Kyster / Foto: Columbus Leth 27.03.2017
Roulade med havtorn og citroncreme

En roulade er en super lækker kage at byde dine gæster, og så er den oven i købet super nem at lave. En roulade er som ordet beskriver en rullet kage med fyld.

Prøv også: Fransk roulade med masser af chokolade!

En rouladekage kan laves med alle mulige slags bløde cremer, mousser og syndige marmelader - her er det kun fantasien, der sætter grænser.
Når man hører ordet roulade, ledes tankerne ofte hen på hyggelige barndomsminder, hvor desserten stod på hindbær- eller jordbærroulade.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Den traditionelle kage er blevet nyfortolket mange gange siden. Kast dig ud i at lave en roulade med dine yndlingsbær og mousser og servér den på en dejlig forårsdag for venner og familie.

Opskrift på roulade med citroncreme og havtornsmarmelade

Det skal du bruge for at lave roulade med citroncreme og havtornsmarmelade:

Antal: 6 personer

  • 3 æg
  • 2 dl sukker
  • 2 tsk. revet citronskal
  • 2 dl mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 vaniljestang
  • 3 tsk. sukker
  • 2 usprøjtede citroner
  • ½ l fløde 50 %
  • Tilbehør: havtornsmarmelade eller lemon curd + rød skovsyre og 50 g ristede mandler til dekoration.

Se også: Roulade med hindbær her!

Sådan laver du roulade med citroncreme og havtornsmarmelade:

  1. Pisk de hele æg og sukker til en luftig masse sammen med den fintrevne citronskal.
  2. Bland mel og bagepulver sammen, sigt det igennem en fin sigte, og vend det godt sammen med æggemassen.
  3. Hæld dejen i en bradepande med smørsmurt bagepapir drysset med lidt sukker.
  4. Bag den i en forvarmet ovn ved 235° i ca. 5-7 minutter, indtil den er gylden.
  5. Vend den på et stykke bagepapir drysset med sukker, og rul den forsigtigt sammen.
  6. Hak vaniljestangen i små stykker, og blend den sammen med tre tsk. sukker, til den bliver fintmalet vaniljesukker.
  7. Riv skallen af citronerne på den fine side af rivejernet, og pres saften derfra, hæld det hele i en skål sammen med 50 % fløde, og pisk det til en let creme.
  8. Rul rouladen ud, og fordel cremen på den, rul den sammen igen, sæt den på køl 1 times tid, og skær den i skiver.
  9. Anret skiverne med havtornsmarmelade eller lemon curd, rød skovsyre og hakkede mandler.