Runde hindbærsnitter
Vi kender allesammen den klassike hindbærsnitte med hvid glasur og tivolikrummel på toppen, som kan fås ved stort set alle landets bagere.
Her finder du en version med et lidt mere stilfuldt udtryk, som du og dine gæster kan nyde til eftermiddagskaffen.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
SE OGSÅ: Himmelsk eton mess med hindbærcoulis
Opskrift på runde hindbærsnitter
Antal: 10-12
Det skal du bruge for at lave runde hindbærsnitter
VANILJEBUNDE:
- 150 g hvedemel
- 40 g flormelis
- 20 g lyst rørsukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 75 g blødt smør
- 2 æggeblommer
HINDBÆRMARMELADE:
- 200 g hindbær
- 100 g syltesukker
- 1 usprøjtet citron
PYNT:
- tørrede blomsterblade
- Ruby-chokolade
- friske hindbær
- frysetørret hindbærstøv
sÅDAN LAVER DU HINDBÆRSNITTER
VANILJEBUNDE:
- Sigt mel og flormelis i en stor skål, og tilsæt sukker og vaniljesukker.
- Smuldr smørret mellem hænderne.
- Ælt æggeblommerne ned i dejen, indtil den er glat og hænger sammen.
- Læg dejen i en pose og på køl i mindst 30 minutter.
- Rul dejen ud – ca. 2-3 mm i tykkelsen.
- Udstik 20-24 bunde (Ø 5-6 cm), og placér dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag bundene ved 190° varmluft i 10-12 minutter, til de er gyldne.
- Køl dem af på en bagerist.
HINDBÆRMARMELADE:
- Kom hindbær, syltesukker og fintrevet citronskal og -saft i en gryde.
- Bring det i kog, og lad det herefter simre, til hindbærrene er møre, og saften er kogt ind.
- Hæld marmeladen på et skoldet syltetøjsglas, og lad det køle af.
- Smør hindbærmarmelade på halvdelen af bundene, og placér de andre bunde ovenpå.
- Smør et tyndt lag marmelade på toppen af hindbærsnitten.
PYNT:
- Pynt med tørrede blomsterblade.
- Temperér lidt Ruby-chokolade, og smør det ud på et stykke kageplast.
- Lad det sætte sig en smule, og udstik chokoladelåg.
- Lad chokoladen sætte sig helt, og dekorér hindbærsnitterne med chokolade, hindbær og støv.
Kageminder
Opskrifter er fra bogen Kageminder, der skrevet af Ditte Julie Jensen, der var med i Den store bagedyst på DR i 2015. Hun har tidligere skrevet kagebogen Tid til kage og er desuden underviser, foredragsholder og blogger. Kageminder kommer med et bud på mormors klassikere og bagerens yndlinge i en moderne fortolkning. 192 sider, 250 kr. (Gyldendal).