Desserter og kager

Snoet pistaciestang med remonce

Snoet bagværk med lag af marcipanremonce er imponerende i både smag og udseende. Især hvis du laver pistacieremonce, der giver denne snoede stang et fantastisk grønt mønster! Få den overraskende nemme opskrift her.
af Cecilia Fahlström. Redigeret til web. Foto: Stine Christiansen 23.11.2021

Man forstår godt, at de snoede kager er populære. Den uimodståelige blanding af gærdej og remonce, er en fryd for både øjet og ganen. Du kan købe dem hos bagere landet over, men det er slet ikke så svært at lave selv, som man måske skulle tro.

Denne snoede pistaciestang vil med garanti imponere, hvis du serverer den til eftermiddagskaffen. Pistacienødder giver marcipanremoncen den flotteste grønne farve, og topper du af med sukkersirup, får pistaciestangen en flot, skinnende overflade. Få opskriften herunder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Få opskriften på snoet pistaciestang lige her:

Antal: 4 personer

Ingredienser til snoet pistaciestang:

Dej:

  • 20 g gær

  • 2,5 dl sødmælk

  • 450 g hvedemel

  • 70 g sukker

  • 0,5 tsk. salt

  • 1,5 spsk. stødt kardemomme

  • 70 g blødt smør

Pistacieremonce:

  • 35 g usaltede pistacienødder uden skal

  • 200 g marcipan

  • 50 g blødt smør

Sukkersirup:

  • 40 g sukker

  • 0,5 dl vand

Sådan laver du dejen til pistaciestang:

  1. Opløs gær i lunken sødmælk.

  2. Tilsæt mel, sukker, salt og kardemomme. Ælt i ca. 3 minutter, til dejen er ensartet.

  3. Tilsæt blødt smør i små stykker, og ælt smørret ind i dejen. Ælt dejen igennem, indtil den er smidig og elastisk (ved mellem hastighed i mindst 10 minutter, hvis du bruger røremaskine).

  4. Form dejen til en kugle, og lad dejen hæve 1 time med et fugtigt klæde over skålen.

Sådan laver du pistacieremonce:

  1. Blend pistaciekernerne, og bland med marcipan og smør.

Sådan laver du en snoet pistaciestang med pistacieremonce:

  1. Rul dejen ud til et rektangel.

  2. Smør pistacieremoncen ud over dejen. Hvis remoncen er hård, kan den blødgøres ved at varme den kortvarigt i mikroovnen.

  3. Rul dejen sammen som en roulade. Skær rouladen igennem på den lange led, så du får 2 lange halve roulader. Sno de 2 halve roulader om hinanden.

  4. Læg brødet på en bageplade med bagepapir, og lad det efterhæve tildækket i ca. 40 minutter.

  5. Bag pistaciebrødet gyldent i ovnen ved 200˚ i 25-30 minutter.

Sådan laver du sukkersirup til skinnende topping på pistaciestangen:

  1. Kog sukker og vand, indtil sukkeret er opløst.

  2. Pensl det færdigbagte pistaciebrød med sukkersirup