Desserter
Desserter og kager
Nemme koldhævede kanelsnurrer med chokolade
Når man bager kanelsnurrerne i kageringe, hæver de opad og bliver høje og flotte. Samtidig holder ringene på alt det lækre fyld.
af Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Stine Christiansen
28.07.2021
Kanelsnurrer med chokolade
6 stk.
Forberedelse: 50 min. Tilberedelse: 15 min. Hævetid: 10 timer
Det skal du bruge:
- 1 dl sødmælk
- 15 g gær
- 1,5 spsk sukker
- 1 tsk kardemomme
- 1 æg
- 250 g hvedemel
- 0,75 tsk salt
- 60 g smør
- 1 stk æg (til pensling)
Remonce:
- 75 g blødt
- 75 g brun farin
- 1,5 tsk. stødt kanel
Til servering:
- 50 g mørk chokolade
- 25 g hasselnøddeflager
Sådan laver du kanelsnurrer
- Lun mælken til den er lillefingervarm, og rør gæren ud i mælken. Tilsæt sukker, kardemomme og æg, og rør rundt. Tilsæt hvedemel og salt, og ælt dejen sammen, til den er sammenhængende.
- Skær smørret i tern, og bland dem i dejen lidt ad gangen. Ælt dejen grundigt i ca. 5 minutter, til den er glat og smidig. Tilsæt eventuelt en smule ekstra hvedemel, hvis dejen virker klistret. Læg dejen i en ren skål, dæk skålen med husholdningsfilm og et låg, og sæt den på køl i mindst 8 timer (gerne natten over).
- Remonce: Rør smør, farin og kanel sammen til remonce i en skål.
- Tag den kolde dej ud fra køl, og lad den vågne op på køkkenbordet i 30 minutter.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en firkant på ca. 1 cm's tykkelse. Smør remoncen ud på dejen i et jævnt lag. Fold ⅓ af dejen ind mod midten, og læg den anden ⅓ over, så dejen ligger i 3 lag. Skær dejen i 6 strimler på ca. 1½ cm's bredde. Tag fat i en strimmel med den ene hånd, og sno dejen rundt om hånden med den anden hånd, så du får en snurre. Fastgør enden på strimlen under snurren.
- Læg bagepapir på en bageplade, og placér 6 kageringe (8 cm i diameter) på bagepladen. Læg en kanelsnurre ned i hver kagering, og lad dem hæve tildækket i 1½ time.
- Tænd ovnen på 200°. Pensl snurrerne med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem let på en bagerist, og løft forsigtigt formene af snurrerne.
- Servering: Hak og smelt chokoladen. Smør en skefuld smeltet chokolade på toppen af snurrerne, og drys med hasselnøddeflager. Servér dem lune og nybagte.