Desserter og kager

Solbærsyltetøj med honning og fennikelfrø

Solbærsyltetøj med honning og fennikelfrø er en skøn opdatering af de klassiske opskrifter på solbærsyltetøj.
af Mikkel Karstad, Foto: Lars Ranek 13.08.2012

Solbærsyltetøj smager skønt på et stykke nybagt brød eller hjemmelavede, lune vafler. Det er nemt at lave dit eget solbærsyltetøj, og det smager bare endnu bedre, end det solbærsyltetøj, man køber.

Solbærsyltetøj med honning og fennikelfrø

Sylt løs, men husk!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

God hygiejne er meget vigtigt, når man sylter. Alle glas, bøtter og redskaber skal skoldes før brug.

Opbevar de syltede varer et tørt. køligt og mørkt sted, så er holdbarheden op til 6-8 mdr.

Når glasset er åbnet, er holdbarheden 20-30 dage i køleskab.

Hæld de syltede lækkerier på glas, mens de er varme, og luk glasset med det samme. Så dannes der en form for vakuum, og glasset bliver grundigt lukket.

Giver ca. 2 sylteglas af ½ liter

Det skal du bruge
500 g rensede solbær
1 dl vand
200 g sukker
15 hele fennikelfrø
100 g honning

Sådan gør du
Skyl solbærrene i koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte. Hæld vand, sukker, solbær og fennikelfrø i en gryde, og bring det hele i kog. Kog solbærsyltetøj under låg i 10-15 min. indtil konsistensen er som tæt syltetøj. Tag låget af gryden og tilsæt honningen. Lad dit solbærsyltetøj stå i yderligere 2 min.

Tag gryden af varmen, og lad dit solbærsyltetøj trække og køle af i 10-15 min., så man bedre kan se tykkelsen og fastheden på solbærsyltetøj, inden man hælder det på skoldede sylteglas.

Tip: Der er en del naturlig pektin i solbær, så solbærsyltetøj jævner sig selv lidt. Hvis du vil have en tykkere konsistens, kan du jævne dit solbærsyltetøj med lidt kartoffelmel eller bruge syltesukker.

Flere opskrifter med sommerbær:


Relish med ribs Sommerbær bagt med lakrids, citron og rørsukker