Grønt

Fennikel

Fennikel er en superlækker grønsag, der passer perfekt som tilbehør til f.eks. hvid fisk.
af Redaktionen. Foto: Anders Schønnemann. 1.06.2012

Fennikel har en lakridsagtig smag og er superanvendelig i supper og salater.

Det er den nederste del af fenniklen, som også kaldes knoldfennikel, der bruges. Den øverste del af fenniklen, der ligner dild, kan bruges som pynt på samme måde som dild.

Som tilbehør bruges fennikel især til fisk.

Prøv også: Ceviche med mango og fennikel

Vidste du...
at fennikel kan fryses i op til seks måneder, hvis det blancheres først?

Tilberedning
Renses og skæres i skiver, både eller strimler.

Prøv denne lækre opskrift på kylling i ovn med fennikel

Sæson
Juni-oktober

10 råvarer du skal spise i juni

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.