Desserter og kager

Sommerbær bagt med lakrids, citron og rørsukker

Sommerbær bagt med lakrids, citron og rørsukker smager skønt og luksuriøst på et stykke brød eller som tilbehør til en dessert. Sommerbærrene får et pikant modspil fra citronskal og lakridsrod.
af Mikkel Karstad, Foto: Lars Ranek13.08.2012

6 personer

200 g jordbær
200 g blåbær
200 g brombær
2 spsk rørsukker
1 usprøjtet citron
2 stænger lakridsrod

Skyl bærrene i koldt vand, afdryp dem grundigt, og nip blomsterne af jordbærrene. Skær jordbærrene i kvarter, og læg dem i et ildfast fad sammen med blåbær og brombær. Drys bærrene med rørsukker, saft og revet skal af citronen. Bank lakridsroden, så den giver sig lidt, flæk den, og læg den ved bærrene. Stil fadet i en 150° varm ovn i 15-20 min. indtil bærrene falder sammen til en tæt kompot. Tag fadet ud af ovnen, hæld kompotten i en skål eller på sylteglas, og lad den køle af. Spis kompotten på et stykke ristet brød, på is, til kage eller som en del af en dessert.

Flere opskrifter med sommerbær:

Relish med ribs Solbærsyltetøj med honning og fennikelfrø

Sponsoreret indhold