SUNDHED | 3 indbydende opskrifter med hindbær
Sund hindbær trifli til morgenmad
Madlavningstid: 40 minutter
Antal: 2
Ingredienser
- 100 gr. fintvalsede rugflager eller havregryn
- 2 dl. æblemost
- 1 lille æble
- 150 gr. græsk yoghurt (2 % eller 10 %)
- 180 gr. frosne hindbær
- 1/2 tsk. vaniljepulver
- Mandler
- Dadler
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Fremgangsmåde
- Aftenen før blandes rugflager eller havregryn sammen med æblemost. Stil det på køl natten over.
- Lav evt. også hindbærkompotten nu. Kog de frosne hindbær med vanilje, indtil det bliver til en grov frugtgrød. Smag evt. til med akaciehonning eller andet sødemiddel. Lad det køle af, og kom det på køl.
- Om morgenen blandes grøden sammen med et skrællet, revet æble og græsk yoghurt.
Ekstra tip: Man kan toppe sin sunde hindbær trifli med alle mulige forskellige toppings. Nu havde jeg lige mandler og dadler ved hånden (det har jeg altid), men rosiner, abrikoser, valnødder eller usaltede pistacienødder kan også varmt anbefales. Ligesom du også kan skifte hindbærkompotten ud med en jordbærkompot eller rabarberkompot.
Læs mere om Julie Karlas sunde opskrifter
Appelsin, vanilje & hindbær paleo brød
Madlavningstid: 1 time
Antal: 10 store / 20 mindre servinger
Ingredienser
- 250g medjool dadler
- 270ml kokos mælk
- 1½ teske vanillie pulver eller extract)
- 4 æg, let piskede
- Appelsinskrællen fra to appelsiner
- 3½ kopper mandel mel
- 1 teske bagepulver
- Knivspids salt*
- ¾ kop hindbær (frosne hindbær kan også sagtens bruges)
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Tilsæt dadlerne, kokos mælk og vanilje til en foodprocessor indtil konsistensen er helt flydende.. Dette taget et par minutter.
- Hæld daddel-blandingen i en stor skål og tilsæt æg og appelsinskal.
- Tilsæt mandelmel, bagepulver og en lille knivspids salt sammen.
- Hæld blandingen i en kage-/brødform med bagepapir.
- Press hindbærerene ind i toppen af blandingen.
- Placer i ovnen i 45 minutter.
- Tag brødet ud af ovnen og lad afkøle i 15-20 minutter før udskæring .
God fornøjelse!
Se flere lækre opskrifter på www.gatherandfeast.com
Smoothie med hindbær og kokosmælk
Antal: 4-6 glas
Ingredienser
- 250 g friske hindbær (frosne kan også bruges)
- ½ vaniljestang
- 2 lime
- 2 dåser kokosmælk
- 2 dl letmælk
- 6 isterninger
LÆS OGSÅ: RIVER COTTAGE | Sunde opskrifter fra morgen til aften
Fremgangsmåde
- Kom hindbær, mælk og kokosmælk i blenderen.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Hæld vaniljekorn i blenderen sammen med fintrevet skal af en lime og saften fra to limefrugter.
- Hæld til sidst isterningerne i blenderen, blend i et min. til en glat smoothie.
- Hæld smoothien op i glas og drik den kold.
Se flere indbydende opskrifter på www.madogbolig.dk