Desserter og kager

Syrenkage med friske blomster

Syrener er spiselige blomster og kan bruges i både salater, kager, marmelade, is og som saft. Få opskriften på en syrenkage.
af Åsa Swanberg, Nils Harning og Anna Bergman Foto og styling Malou Holm og Jes Buusmann 15.04.2013

Brug spiselige blomster i en lækker kage.

Kage af syrener - det skal du bruge

Kage
smør og rasp til formen
4 æg
400 g sukker
2 dl koldt vand
240 g hvedemel
20 g bagepulver
lidt smør

Syrensirup
2 dl vand
3-4 klaser syrenblomster
ca. 1 spsk friskpresset citronsaft
50 g sukker
Glasur: 200 g smør
2 æggeblommer
150 g sukker
ca. 4 tsk vaniljesukker
1 spsk violekstrakt
syrenblomster til pynt

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kage af syrener - sådan laver du den

Kage
Tænd ovnen på 175°. Smør en form, som kan rumme 1½ l, og drys den med et fint lag rasp. Pisk æg og sukker luftigt. Bland vand, mel og bagepulver i æggemassen. Hæld dejen i formen, bag kagen i 20 min., og lad kagen køle af.

Syrensirup
Kog vandet. Læg syrenklaserne i sammen med citronsaft og sukker, og lad det reducere. Lav siruppen lige før, du laver glasuren, så den ikke når at blive brun.

Glasur
Smelt smørret i en gryde, og lad det afkøle. Pisk æg og sukker sammen, og varm det lidt op. Når blandingen tykner let, er den klar. Tilsæt så vanilje, violekstrakt og syrenafkoget. Bred glasuren ud over den afkølede kage, og pynt med syrenblomster.

Tip
Du kan også lave siruppen med andre spiselige blomster som fx hyldeblomster, hybenroser eller en blanding af roser og lavendel.

Find flere opskrifter med spiselige blomster i galleriet nedenfor.