Desserter
Desserter
Tykke æblepandekager med ahornsirup
Bid i det søde æble, når du nyder din pandekage! I denne opskrift har vi bagt den søde frugt ind i den velkendte kage, og resultatet er både dekorativt og virkelig velsmagende.
Opskrift: Louisa Lorang. Foto: Columbus Leth.
27.04.2022
Pandekager:
- 200 g hvedemel
- 50 g sukker
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 spsk. stødt kardemomme
- 1 tsk. bagepulver
- 50 g smør
- 2 æg
- 3 dl sødmælk
- 3 æbler
- Lidt rørsukker
- Smør til stegning
Til servering:
- 3 spsk. rørsukker
- Ahornsirup
Sådan laver du æblepandekager med ahornsirup:
Pandekager:
- Bland mel med sukker, kanel, kardemomme, bagepulver og salt i en skål.
- Smelt smørret i en gryde, og pisk det i melblandingen sammen med æg og mælk, til dejen er jævn og ensartet.
- Skyl æblerne, og skær dem i skiver. Smelt lidt rørsukker og smør på en pande, og steg 2-3 skiver æble ad gangen, alt efter pandens størrelse.
- Hæld lidt dej på hver skive æble, og steg pandekagerne gyldne på den ene side. Vend pandekagerne, og steg dem færdige på den anden side. Tør evt. panden af, og gentag, til dej og æbleskiver er brugt. Hold evt. pandekagerne lune mellem 2 tallerkener.
Servering:
-
Servér pandekagerne sammen med rørsukker og ahornsirup.