Upside down-kage med blåbær
Frugtkager og tærter er noget, der går lige i hjertet på enhver kageentusiast. De smager himmelsk, og så kan du kombinere dem med lige præcis de bær og frugter, der er i sæson eller, som du elsker.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Upside down-kage
I en upside down-kage ligger frugten eller bærrene nederst under bagningen og ikke øverst, hvilket er måden man typisk laver en lækker frugttærte. Frugten ligges nederst i formen, men når du server kagen, vender du den på hovedet ud på et fad, så frugten vender op af - deraf ordet upside-down.
Upside down-kagen stammer fra Amerika, hvor man lavede den berømte upside down-kage med ananas. Ellers findes den også som den franske udgave tarte tatin, som består af karamelliserede æbler.
Opskrift på upside-down-kage med blåbær
Tip: Dekorér den færdige kage med spiselige blomster og evt. lidt friske bær.
Antal: 6-8 personer
- 190 g blødt smør
- 175 g fint rørsukker
- 3 hele æg
- 50 g marcipan
- 200 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 springform, 20 cm i diameter, lidt smør og sukker til formen
- FYLD: 30 g smør 250 g blåbær
Sådan laver du upside-down-kage med blåbær
- Pisk smør og sukker godt sammen med en elpisker.
- Pisk æggene i 1 ad gangen.
- Riv marcipanen groft på et rivejern, og rør det i dejen.
- Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen, og sigt det i dejen.
- Smør springformen, og drys den med sukker.
- FYLD: Skær smørret i små tern, og fordel dem i formen sammen med blåbær.
- Fordel dejen oven på bærrene.
- Bag kagen i en 175° varm ovn i 50-60 minutter.
- Lad kagen køle af.
- Vend den forsigtigt ud af formen, så bunden vender opad.