Vaniljeispinde med mælkechokolade og saltede peanuts
Sommeren er over os og det kan passende nydes med en afkølende og velsmagende ispind. Og dem kan du selv lave! Disse vaniljeispinde med mælkechokolade og saltede peanuts er den perfekte kombination af salt og sødt. Så giv dig i kast med selvforkælelsen!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Vaniljeispinde med mælkechokolade og saltede peanuts
Tid: 50 minutter - frysetid: mindst 8 timer (eller natten over)
Opskrift til 8 stk.
INGREDIENSER
Vaniljeis:
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 50 g sukker
- korn fra 1 vaniljestang
- ¼ tsk. salt
- 2 dl piskefløde
- ispindeforme
Overtræk:
- 200 g mælkechokolade
- 25 g saltede peanuts
LÆS OGSÅ: 6 opskrifter på hjemmelavet is
FREMGANGSMÅDE
1. Vaniljeis: Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn med en elpisker, til massen bliver lys og luftig. Tilsæt salt. Pisk fløden til blødt skum, og vend den forsigtigt i æggemassen.
2. Hæld iscremen i 8 ispindeforme, og sæt dem i fryseren i 1 time. Stik pinde i isene, når de er blevet lidt faste, og sæt dem tilbage i fryseren i mindst 8 timer, gerne natten over.
3. Tag forsigtigt isene ud af formene, og læg dem på et fad med bagepapir. Sæt fadet med ispinde tilbage i fryseren.
4. Overtræk: Hak chokoladen, og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad. Hak de saltede peanuts fint. Hæld den smeltede chokolade i et højt glas, som er bredt nok til, at ispindene kan komme ned i det. Dyp isene ned i glasset med chokolade, så de får et jævnt chokoladeovertræk. Drys straks hver ispind med lidt hakkede peanuts, inden chokoladen stivner. Læg isene tilbage i fryseren i mindst 1 time, før du serverer dem.