Desserter og kager

WEEKEND BITES | Hvide chokolade-bites med nødder og flagesalt

Lav dine egne lækre hjemmelavede chokolade-bites med nødder og toppet med frisk flagesalt, som giver en skarp kant til den hvide chokoladens sødme.
af redaktionen 18.08.2016
Dessert, chokolade-bites

Der er intet som hjemmebag som kan imponere gæsterne, og denne lækre opskrift på ’chokolade-bites’ er ingen undtagelse. Opskriften er såre simpel, men de små chokolade-bites med flagesalt, som ligner iskrystaller på den hvide chokolade, skal nok få dine gæster til at dåne.

Hvide chokolade-bites med nødder og flagesalt

Antal: 8 stk.

INGREDIENSER:

  • 56 hasselnøddekerner
  • 250 g hvid chokolade
  • 1 tsk. flagesalt
  • 8 små aluminiumsforme eller muffinforme

LÆS OGSÅ: Chokorug // Rugboller med chokolade

FREMGANGSMÅDE:

Tænd ovnen på 180°. Fordel nødderne i et lille ovnfast fad, og rist dem i ovnen i 10-15 minutter, til de er gyldne, og den brune hinde nemt løsner sig. Vend rundt i nødderne undervejs.

Læg de varme nødder i et rent viskestykke, og nulre de løse hinder af.

Hak den hvide chokolade groft, og smelt den i en skål over vandbad.

Fordel chokoladen i 8 aluminiumsforme eller muffinforme. Fordel 7 ristede hasselnødder i hver form, og drys med lidt flagesalt.

Sæt chokoladenøddetærterne i køleskabet i mindst 2 timer

LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Mille-feuille med vaniljecreme og hindbærcoulis