WEEKEND BITES | Mandel-daddel-citron-kage med pistacienødder
I weekenden er der mere tid til at eksperimentere med nye spændende opskrifter. Hvorfor ikke bruge tiden på at kræse for desserten, som kan sætte prikken over i'et på en god middag? Her får du opskriften på en (sundere) kage, der er en perfekt kombination af sødt og salt og sprød og svampet.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Dadelrulle
Mandel-daddel-citron-kage med pistacienødder
Personer: 8-10 med god appetit på dessert
INGREDIENSER:
- 400 g dadler, udstenede (500 g, hvis du bruger grapefrugt)
- 200 g mandler (300 g, hvis du bruger grapefrugt)
- 5-6 spsk. ekstra jomfrukokos- eller rapsolie + lidt til formen
- Fintrevet skræl og friskpresset saft af 1 økologisk citron (eller grapefrugt)
- 1 tsk. vaniljepulver eller ½ stang vanilje, finthakket
- 2 tsk. stødt kanel
- 1 meget lille knivspids hav- eller stensalt
- 1 meget lille smule friskkværnet sort peber
- 6 mellemstore økologiske æg
- 100 g usaltede pistacienødder
FREMGANGSMÅDE:
Kør dadler, mandler, olie, citronsaft og -skræl, vanilje, kanel, salt og peber på en foodprocessor i et par minutter, indtil du har en homogen, jævn masse, der minder lidt om marcipan i konsistensen. Tilsæt så æggene 1 efter 1, mens foodprocessoren stadigvæk kører. Sluk, og bland pistacienødderne i dejen.
Kom dejen i en smurt bradepande, tærteform el.lign., og bag kagen i 40-45 minutter i en 160 grader varm ovn. Lad kagen køle lidt af, inden den serveres. Nyd kagen eller tærten, som den er, eller med en smule kefir. Mums, hvor kommer det til at smage godt!
Opskriften er fra bogen 'Alle kvinders sundhedsbibel' af Umahro Cadogan.
Kan købes online HER