Drikke

De bedste opskrifter på en smoothie

Boost din krop med sol og vitaminer med denne smoothie. Prøv en lækker smoothie, der strutter af energi og smager fantastisk.
af Mikkel Karstad / Foto: Lars Ranek 23.05.2011
smoothie

Smoothie kommer af det engelske ord smooth, der betyder glat. En lækker smoothie med masser af frisk frugt glider nemlig lige ned i halsen og smager fantastisk. Samtidig er en smoothie en rigtig god måde at få den daglige frugt på. Både voksne og børn kan nyde godt af en lækker frisk smoothie.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også denne lækre grønne smoothie

At presse frugt til juice har været gjort i mange år, men det vi kender som en smoothie i dag stammer fra 1960'ernes USA, hvor isboder og helsekostbutikker på vestkysten begyndte at sælge blandet blendet frugt med isterninger. Som så mange andre ting fra USA spredte den klassiske smoothie sig til andre lande, men den slog først rigtig igennem i Danmark i 90'erne og 00'erne, og i dag kan man jo næsten ikke forestille sig en brunch uden en lækker smoothie med dejlig frisk frugt, der glider lige ned sammen med maden.

Læs også: Sådan laver du din egen iste

Mulighederne for at kombinere forskellige slags frugt og saft i en lækker smoothie er stort set uendelige, og det er super nemt at lave den smoothie, der passer lige til det, der skal spises. En smoothie er selvfølgelig også lækker som en dejlig kold forfriskning på en varm sommereftermiddag. Du kan endda servere en smoothie som en drink inden middagen.

Smag også Isabellas lækre smoothie med brombær

En smoothie er sprængtfyldt med vitaminer og giver masser af energi. Ofte kan det være svært at få den daglige frugtspist, men med en smoothie, glider det hele lidt nemmere ned. Især hos børnene er en smoothie den nemme vej til c-vitaminer og den daglige frugt, men en smoothie er selvfølgelig populær blandt de fleste mennesker og et sikkert hit til din brunch.

Her på siden har vi samlet en række opskrifter, som du enten kan følge direkte eller bruge som inspiration til lige den smoothie, du bedst kan lide, og som glider lige ned med en masse sund og frisk frugt.

smothie med
blåbær og havregryn

smoothie med
havtorn og æble

smoothie af banan og ananas

smoothie hindbær og kokosmælk

smoothie med jordbær og hyldeblomst