Hvid gløgg - opskrift på den bedste juledrik
Ekstrakt:
- 1 usprøjtet citron
- 6 stjerneanis
- 50 g frisk ingefær
- 2 kanelstænger
- 8 kardemommefrø
- 4 hele allehåndebær
- 1 laurbærblad
Hvid gløgg:
- 2 flasker hvidvin
- 2-3 dl brun rom
- 2 dl palmesukker
- 150 g friske tranebær
Servér en ægte, varm juledrik i form af hvid gløgg – det er smagen af jul! Den hjemmelavede version smager allerbedst, og her bruger vi julede krydderier og friske tranebær, som smager fortryllende.
Juledrik: Sådan laver du hvid gløgg:
Ekstrakt:
- Riv skallen af citronen, og pres saften. Saften gemmer du til gløggen.
- Kom alle krydderierne i en lille gazepose, og luk den med snor. Kom gazeposen i en gryde med ½ l vand sammen med citronskallen.
- Bring vandet i kog, og lad det koge ½ time.
- Lad krydderierne trække i vandet, til det er koldt – gerne til næste dag.
Gløgg:
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
- Si den krydrede ekstrakt i en gryde. Tilsæt hvidvin, og varm op til kogepunktet.
- Sluk blusset, og tilsæt rom.
- Smag til med citronsaft og palmesukker.
- Tilsæt friske tranebær, og servér.
Det bedste tilbehør til hvid gløgg: Svampede æbleskiver
Tip: I stedet for palmesukker kan du bruge almindeligt hvidt sukker eller rørsukker.
Gløgg – dens milde fortid
Varm, krydret vin er blevet drukket igennem århundreder, men det er under 100 år siden, at gløggen begynder at ligne den, vi drikker som juledrik i dag. Før den tid var det en mere mild drik med lavere alkoholprocent baseret på rødvin og krydderier. Omkring år 1900 fandt svenske forretningsfolk på at sætte nisseetiketter på flaskerne, og som årtierne er gået, er der blevet hældt både snaps, rom og portvin i gløggen, så i dag er det en ganske stærk sag.
Servér hvid gløgg til julefrokosten: De 10 bedste opskrifter til julefrokosten