Klassisk rød gløgg med rødvin og rom

Det skal du bruge: 
Til forberedelse
½ l vand
250 g sukker
2 kanelstænger
½ tsk hele nelliker
1 tsk hel allehånde
½ økologisk appelsin
½ økologisk citron
1 dl portvin
½ dl mørk rom
½ dl snaps
På dagen
1 god flaske rødvin
Mørke rosiner, beregn ca. 30 g per person
Mandelsplitter, beregn ca. 30 g per person

Skab julestemning med en god og simpel gløgg, der er både hjemmelavet og lækker. Servér den for gæster på alle julens mærkedage. 

Klassisk rød gløgg med rødvin og rom

Klassisk rød gløgg — Forberedelsestid: 1 uge — Gløggessensen rækker til 5 l færdig gløgg

  1. Kog vand og sukker til en sirup med krydderierne. Skær citrusfrugterne i skiver, og kom dem i den varme sirup.
  2. Tag siruppen fra varmen, og afkøl.
  3. Tilsæt alle typer spiritus, og lad essensen trække en uges tid på køl.
  4. På dagen lunes 1 del essens og 5 dele god rødvin i en gryde med mørke rosiner og mandelsplitter.