Drikke

Iskaffe til ægte kaffe-elskere

Er du træt af sjasket iskaffe med sukkersød sirup, så har vi lavet en iskaffe med intens kaffesmag til alle kaffe-elskere.
Christine Agertoft / Foto: Colourbox 1.06.2016
Iskaffe på koldbrygget kaffe

Dansk sommer betyder rabarber, jordbær og iskaffe. Den kølende drik har efterhånden vundet indpas overalt i landet, men kvaliteten varierer en del. Især ægte kaffekendere føler tit, at deres yndlingsdrik bliver druknet i isterningevand, mælk og sød sirup. Derfor har vi lavet en version, hvor den gode kaffesmag ikke går tabt, men som fremhæver det bedste ved de gyldne bønner.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Verdens nemmeste iskaffe!

Iskaffe på koldbrygget kaffe

Hemmeligheden ligger i at lave sin iskaffe af koldbrygget kaffe. Den bryggemetode sørger nemlig for at bevare den gode kaffesmag uden af frigive for mange af kaffebønnernes bitre smagsstoffer. Samtidig kan den kolde kaffe stå og brygge i køleskabet, så der er altid er lækker kold kaffe til en iskaffe.

Sådan laver du koldbrygget kaffe:

  1. Vælg en god kvalitetskaffe, som er lyst ristet, og som du selv skal kværne, så kaffen er så frisk som muligt. Jo finere du kværner kaffen, des mere smag afgiver bønnerne.
  2. Hæld de friskkværnede bønner i bunden af en helt ren stempelkanden. Du skal bruge mellem 8 og 9 gram kaffe pr. kop. Find fx stempelkander her!
  3. Hæld koldt vand på, og lad det trække i 48 timer i køleskabet. Når kaffen har trukket, filtrerer du kaffebønnerne fra, og så er den kolde kaffe klar til at blive drukket.

Lav den perfekte iskaffe til kaffe-fanatikeren

  1. Bryg en omgang koldbrygget kaffe, som du hælder i isterningebakker og fryser ned i et døgn.
  2. Kom to isterninger i et glas.
  3. Hæld den ønskede mænge iskaffe op i glasset, top med mælk og evt. kaffesirup eller kondenseret mælk, hvis du ønsker lidt sødme. Find fx kaffesirup her!