Drikke

Lav en lækker grøntsagsjuice

Lav en lækker og supernem grøntsagsjuice til eftermiddagssnack. Brug hvad du har af grøntsager, tilføj citron og isterninger – nemmere kan det ikke blive!
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann 13.06.2014

Forkæl dig selv med en supernem og lækker hjemmelavet grøntsagsjuice med denne lækre opskrift. Den er så nem at lave, at du kan lave den af de grøntsager, du har liggende og tilføje citron og isterninger.

Opskriften er sund og velsmagende og egner sig perfekt som en eftermiddagssnack. Vil du belønne dig selv med noget godt efter en lang uge, kan du nemt tilføje en sjat gin eller vodka, slå benene op og nyde din grøntsagsjuice som drink.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se også: Juiceopskrifter der giver energi

Det skal du bruge: (4-6 personer)

Grøntsagsjuice:
1 kg nye grøntsager, for eksempel beder, bønner, gulerod, majroer, courgetter - brug hvad du har
1 citron
isterninger

Friterede courgetteblomster:
½-1 dl hvedemel
salt
1½ dl koldt mineralvand med brus
8 courgetteblomster
¾ l vindruekerne eller rapsolie til fritering

Læs også: Juice af spidskål!

Sådan gør du: Grøntsagsjuice:

  • Vask alle grøntsagerne grundigt, og kør dem igennem en juicer, så du får en frisk grøntsagsjuice.
  • Smag den til med lidt citronsaft, og server med en isterning eller eventuelt med et stænk vodka eller gin i.

Læs også: Superfoods 2014!

Friterede courgetteblomster:

  • Bland mel og salt i en skål, og tilsæt mineralvand, så konsistensen bliver som en meget lind pandekagedej.
  • Åbn courgetteblomsterne, og fjern forsigtigt støvdragere og eventuelle små insekter, der har puttet sig derinde. Hvis der sidder små courgetter på blomsterne, så skær dem af, og brug dem evt. i juicen eller til en salat, eller skær dem i 3-4 skiver på langs, og giv dem samme behandling som blomsterne.
  • Varm olien op til 150- 160°, eller til det syder, når du stikker enden af en tændstik (uden svovl) i olien.
  • Dyp blomsterne i dejen, og friter dem en ad gangen i 1-2 minutter, til de er smukke og gyldne.
  • Lad blomsterne dryppe af på fedtsugende papir, og drys med en smule salt.
  • Server blomsterne med det samme til den friskpressede juice.

Læs også: Juiceopskrifter der giver energi!