Drikke

Juiceopskrifter der giver energi!

Du behøver ikke at gå på kompromis med smagen, fordi du blander grøntsager i din juice. Sæsonens friske råvarer byder på adskillige lækre sammensætninger, der smager godt, og samtidig giver dig et ekstra skud energi. Læs videre og få de bedste juiceopskrifter
af Simone Gullberg / Foto: All Over 29.10.2013
Juiceopskrifter der giver energi

En friskpresset frugtjuice smager som regel altid godt, men her om efteråret og i løbet af vinteren, kan det være en meget god idé også at tilsætte grøntsager i juicen for at få et ekstra boost af energi. Madogbolig.dk har talt med sundhedscoach, RikkeMaija Dif, om hvordan du blander broccoli og bladselleri i en juice, så den stadigvæk smager godt, og samtidig giver dig den ekstra energi, som den kolde og mørke tid kan kræve.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vil du have flere juiceopskrifter? Så prøv denne juice af spidskål, melon og huyldeblomst

- Det er klart, at der er noget, som er at foretrække at blande end andet, men det er absolut nemt at lave en lækker juice med grøntsager. Med et enkelt æble og en skive citron kan man faktisk gøre alle grøntsager lækre i en juice, forklarer RikkeMaija Dif.

Undgå at gå sukkerkold med disse juiceopskrifter

Friskpresset juice smager godt både morgen, middag og aften. Du kan drikke juice til et måltid, eller som et mellemmåltid for sig selv. Hemmeligheden bag den sunde juice er at blande både frugt og grønt. På den måde undgår du at gå sukkerkold.

- Der er masser af fordele ved at juice grøntsager sammen med lidt frugt. Frugt i sig selv indeholder meget frugtsukker, og kan være uhensigtsmæssigt at juice alene, da blodsukkeret reagerer kraftigt på ren frugt, som gør en træt. Men blandet med grøntsager får du, udover en masse rå grønt, også vitaminer, mineraler og antioxidanter, der er godt for din energi og dit blodsukker, siger sundhedscoachen RikkeMaija Dif.

Prøv også vores opskrift på en skøn og vitaminrig hyldeblomstdrik lige her!

Lav lækker juice med grøntsager!

RikkeMaija Dif giver sine to bud på grøntsagsjuice, der bestemt er et forsøg værd. Lige nu går hun efter sæsonens friske råvarer, der blandt andet inkluderer æbler, broccoli, agurk, bladselleri, gulerødder og rødbeder. Hendes to favoritter er en god blanding af sæsonens bedste, der sørger for, at hun får et godt skud energi samt giver hende de daglige vitaminer.

- De to juicer bomber dine celler med blandt andet jern, calcium, magnesium og aminosyre. Jo bedre dine celler har det, jo mere energi har du. Og så smager de fantastisk - du har slet ingen fornemmelse af, at du lige har drukket dig igennem hele broccolistokken og resten af grøntsagsskuffen, fortæller RikkeMaija.

Tip! RikkeMaija Dif anbefaler, at du giver den færdige juice 1-2 spsk. fulde koldpresset kvalitetsolie. Det sikrer en bedre optagelse af de fedtopløselige vitaminer og er med til at holde dit blodsukker stabilt og mindske sukkertrangen.

Se RikkeMaijas yndligsjuice og andre lækre hjemmelavet juicer i vores galleri nedenfor.