Sådan laver du matcha-te
En god kop matcha er lige så nem at lave som en kop nescafe. Du behøver kort sagt ikke at lave en hel japansk teceremoni med opsat hår og kimono (ligesom du i den modsatte ende af spektret heller ikke behøve at hælde en halv liter mælk i den for at camouflere smagen).
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Læs også: Sådan laver du en matcha-te latte
Opskrift på matcha-te
SÅDAN GØR DU: Sørg for at købe kvalitets-matcha. Det smager ikke kun bedre, men er sandsynligvis også sundere, fordi den dyrere matcha gerne er dyrket i landområder (billigere matcha kan være lavet nær storbyer og risikere at have et højere indhold af bly pga. luftforurening). Den billigere matcha er o.k, hvis du fx skal bruge den i kager, is eller drikker matcha latte (hvor mælken alligevel overdøver den gode matchas mere delikate smagsnuancer).
DET SKAL DU BRUGE:
- Matcha-te (Find flere forskellige her!)
- Bambuspiskeris (Find den fx her!)
- Lille skål til at piske i (Find den fx her!)
- Kop til at drikke af
- Bambusske (Find den fx her!)
TRE NEMME TRIN:
- Hæld matcha i en opvarmet teskål (chawan) med den særligt buede bambusske (chashaku).
- Tilsæt varmt vand (omkring 70-80 grader).
- Pisk med bambus-piskeriset (chasen). Sidstnævnte giver matcha dens silkebløde konsistens.
HVAD KOSTER DET: Det kan være en jungle at finde den rigtige matcha til prisen, ikke mindst fordi de dygtigste producenter i Japan mest orienterer sig efter hjemmemarkedet. Hos Sing Tehus koster en kvalitets-matcha 115 kr. for 20 gram (10-15 serveringer).