Drikke

Saft af søde rabarber

Sommeren er over os, og hvad er skønnere end en kølig drik på en lun sommerdag? Prøv denne søde saft, der bl.a. kan blandes med vin og bruges som en frisk velkomstdrink.
af Mikkel Karstad / Foto: Lars Ranek 16.08.2012

1 kg røde, modne rabarber
3 l vand
3 citroner
400 g rørsukker
1 stang vanilje

Skær blade og rodender af rabarberstænglerne, vask dem og skær dem i grove stykker. Hæld rabarber i en gryde sammen med rørsukker, vand, udskrabede vaniljekorn og en citron skåret i skiver. Bring det i kog og lad det derefter koge videre ved lav varme i 5 minutter. Tag gryden af varmen og lad trække i 20-25 minutter. Hæld saften igennem en sigte. Mos det sidste let med en ske, så også frugtkødet og al saft og kraft kommer igennem. Stil saften til afkøling i køleskabet. Den kan holde sig på køl i op til en uge. Saften kan drikkes, som den er, men man kan også 'tynde' den med enten hvidvin, mousserende vin eller med gin, så får man en god lille velkomstdrink. Saften kan også laves på stort set alle danske bær og på blommer.