Drikke

Vinkarafler - servér vin med stil

En karaffel kan mere end at dekantere. Den kan skjule Bag-in-Box-vinen i køkkenet og give borddækningen et strejf af eksklusivitet. Her får du tips og inspiration til at vælge den rette vinkaraffel, så vinen kan serveres med stil!
af Katharina Schüler / Foto: Pelle Rink 23.03.2015
Vinkarafler - servér vin med stil

Hvorvidt en vin skal dekanteres eller ej er et spørgsmål om præference. Vinkarafler bruges til at dekantere vinen, når du vil fjerne bundfald, og til iltning af unge vine, hvilket for mange vinelskere er en vigtig attribut, når der skal nusses om gæsterne. Der findes et hav af måder at dekantere en vin på, og her spiller vinkaraflens form og fylde en stor rolle, hvis vinen skal ilte på den helt rigtige måde.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Derfor ødelægger rødvin din søvn

Karaflens andet formål

Det er ikke helt ligegyldigt, hvordan du vælger at servere en vin. Udover at være en god måde at servere vin på, tjener karaflen også et andet formål. Vinkaraflen er nemlig også med til at pakke vinen smukt ind, så den er mere appetitlig at se på. En god vinkaraffel bør derfor være flot og funktionel på samme tid.

FÅ MERE INSPIRATION TIL MADEN OG HJEMMET MED MAD & BOLIG!

Den stilrene karaffel

Der er mange former for vinkarafler, og du kan med fordel vælge en karaffel af samme mærke som dine vinglas, hvis du går efter et strømlinet udtryk. Vi har samlet en håndfuld tips, der kan hjælpe dig på vej i jagten på den rette karaffel.

  • Vælg en karaffel med en drypfri tud, da dette er en stor fordel, når du hælder din vin op.
  • Vil du gerne vise vinen frem i dens originale flaske, kan du investere i en karaffel, fra hvilken du nemt kan hælde vinen tilbage på flaske, når den er iltet.
  • Går du efter et eksklusivt look, er en stilren karaffel i krystalglas et godt bud.
  • Vælg en karaffel med bølgede former og flotte detaljer, hvis du ønsker, at din karaffel skal skille sig ud på spisebordet.
  • Vil du servere mere end én vin, kan du investere i karafler med forskellige udtryk og give dit bord et legende udtryk.

Læs også: Vinekspertens råd til den rette vin

I galleriet nedenfor har vi fundet 8 smukke vinkarafler, så du kan servere vin med stil:

Der kan forekomme affiliate-links i artiklen.