Fisk og skaldyr

Fjordrejer: Alt du skal vide om den delikate spise

Fjordrejer findes, som navnet antyder, hvor der er fjorde. Og der hvor de findes, vil de altid være en påskønnet delikatesse.
af Redaktionen, Foto: Panthermedia 10.11.2020
Fjordrejer_saeson_tilberedning_kogning

De lækre fjordrejer smager fortrinligt og kan bruges i et hav af skønne retter. Fjordrejerne smager naturligvis allerbedst, når de er i sæson og er friskfangende, men

Fjordrejer: Alt du skal vide om sæson og kogning

Fjordrejerne dukker op på lavt vand, når temperaturen sniger sig op mod de 20 gr. Og så skal du fange dem!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Friske fjordrejer skal helst købes levende - medmindre du fanger dem selv, selvfølgelig.

Fjordrejer er i sæson fra april til oktober - og her smager de naturligvis allerbedst. Fjordrejer fanges dog i mindre mængder hele året rundt, så hvis du drømmer om en nytårsforret med de spændstige rejer, så burde det også kunne lade sig gøre. Forhør dig i din lokale fiskeforretning.

Lun på fjordrejer? Prøv fx opskrifterne på Fjordretter med burrata, tomater og skovsyre eller Tortilla med fjordrejer, stikkelsbær, relish og urter

Sådan koger du fjordrejer

Hæld rigeligt med vand og lidt salt og sukker i en stor gryde. Bring vandet i kog, og kom rejerne i. Det er vigtigt, at vandet bliver ved med at koge, så rejerne får en kort og effektiv tilberedning. Kog rejerne i højst 1½ min. Tag dem herefter op, og afkøl dem hurtigt i koldt vand, eller sæt dem i køleskabet med det samme, så de bevarer smag og struktur. Rejer, som afkøler i vand, skal hurtigt op igen for ikke at miste noget af smagen.

Vidste du...
at fjordrejer skifter farve fra brun til lyserød, når de bliver kogt?

Sådan piller du fjordrejer

Træk hovedet af rejen. 1. Tag med en negl fat midt på rygskjoldet, og fjern det midterste af skallen i ét stykke. 2. Hold fast i rejekødet, og træk halen af rejen. 3. Tjek til sidst rejen for små skalrester.

LÆS OGSÅ: 10 råvarer du skal spise i juli